19/04/2024

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΠΑΤΡΑ» ΕΩΣ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2017

0

image Μετά από εντατικές προσπάθειες του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χ. Σπίρτζη και σειρά διαπραγματεύσεων με τον παραχωρησιούχο και τις κατασκευάστριες εταιρείες, υπεγράφη πλέον συμφωνία -το λεγόμενο ‘’πλαίσιο συναντίληψης”- με επίσημο καταληκτικό χρονοδιάγραμμα που προβλέπει την ολοκλήρωση και παράδοση όλων των έργων της Ολυμπίας Οδού (αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Πάτρα) έως τον Μάρτιο του 2017.

Αυτό δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, ο οποίος επισκέφτηκε τα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού στο Ξυλόκαστρο και την Ακράτα, επιθεωρώντας την εξέλιξη των κατασκευαστικών εργασιών. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται από πλευράς της χώρας μας ότι θα είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση [όσον αφορά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου] και θα αποδοθεί στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες ένας αυτοκινητόδρομος σύγχρονος, ασφαλής, ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο για την περιφερειακή και εθνική ανάπτυξη.
Σε σύσκεψη Βουλευτών, Δημάρχων, τοπικών παραγόντων και εκπροσώπων της κατασκευάστριας κοινοπραξίας που πραγματοποιήθηκε στο Ξυλόκαστρο, ο Γιώργος Δέδες τόνισε επίσης, πως το Φθινόπωρο θα παραδοθεί το τμήμα από την Αρχαία Κόρινθο ως το Κιάτο (μήκους 20χλμ) και μέχρι το τέλος του έτους θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία και το τμήμα ως το Ξυλόκαστρο. Τόνισε δε ιδιαιτέρως, ότι στους ίδιους χρόνους προβλέπεται και η παράδοση των παράπλευρων οδών του Αυτοκινητόδρομου, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την «ανακούφιση» της κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών.
Κλείνοντας την επίσκεψή του, στο εργοτάξιο της Ακράτας, ο Γιώργος Δέδες δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο οδικό τμήμα Πάτρα – Πύργος, το οποίο έχει καταμεριστεί σε οκτώ εργολαβίες, δύο εκ των οποίων έχουν ήδη δημοπρατηθεί, ενώ όπως σημείωσε, με τους ίδιους αμείωτους ρυθμούς, θα επιτευχθεί η δημοπράτηση του συνόλου των εργολαβιών έως το Φθινόπωρο του 2016.
Ολοκληρώνοντας την παρουσία του στο εργοτάξιο της Ακράτας, ο Γιώργος Δέδες δήλωσε: «Στην Πελοπόννησο, έχουμε ένα συνεκτικό και πλήρες δίκτυο αυτοκινητοδρόμων, που ξεκινά με την Ολυμπία Οδό, συνεχίζεται με το Πάτρα – Πύργος και ολοκληρώνεται με τον αυτοκινητόδρομο του Μορέα, όπου και εκεί εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς οι κατασκευαστικές εργασίες και αναμένεται να παραδοθεί μέσα στο 2016 σε χρήση και λειτουργία ο αυτοκινητόδρομος».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *