23/05/2024

ΓΙΑΤΙ δεν διεκδίκησε ο Δήμος Λουτρακίου ΕΚΠΤΩΣΗ στα ΔΙΟΔΙΑ για τους Δημότες όπως στα Μέγαρα?!! Επιστολή κατοίκων Αγ. Θεοδώρων στο loutrakitv.gr

8

ΓΙΑΤΙ δεν διεκδίκησε ο Δήμος μας έκπτωση στα ΔΙΟΔΙΑ για τους Δημότες όπως στα Μέγαρα?!!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

ΔιόδιαΣτα χέρια μας έφτασε η παρακάτω επιστολή που υπογράφουν κάτοικοι Αγ. Θεοδώρων μεταξύ αυτών και ορισμένοι αναγνωρίσιμοι, επειδή δε θέλουμε να δώσουμε πολιτική υπόσταση στο θέμα, αλλά ουσιαστική επιλέγουμε στο loutrakitv.gr  να μη δημοσιοποιήσουμε τα ονόματα:

Όπως έχουμε ενημερωθεί η Ολυμπία Οδός προσφέρει έκπτωση στους μόνιμους κατοίκους σε άλλους δήμος. Γιατί ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων δεν έκανε το ίδιο για τους δημότες του; Επιβάλλεται έστω κι αργά να γίνουν κινήσεις ώστε να πληρώνουμε κι εμείς το μισό αντίτιμο!!!

 Σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο της Ολυμπίας οδού (θα βρείτε συνημμένο το σημείο στο σχετικό pdf ) προσφέρεται στους κατοίκους του Δήμου Μεγάρων (προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά διαμονής και κατοχής οχήματος) σταθερή έκπτωση 50% σε κάθε διέλευση που πραγματοποιείται στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων των Κόμβων Νέας Περάμου και Πάχης, με χρήση πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS (για οχήματα κατηγορίας 2) ή μοτοκάρτας Ολυμπίας Οδού (για οχήματα κατηγορίας 1).

Γιατί δεν διεκδικήσαμε κάτι αντίστοιχο για τις ενδοδημοτικές μετακινήσεις των κατοίκων του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων για τη διέλευσή τους στους Αγ. Θεοδώρους και στον Ισθμό; !

Έκπτωση στους κατοίκους των Μεγάρων για ενδοδημοτικές μετακινήσεις

Το  loutrakitv.gr  προκειμένου να δώσει μια πληρέστερη εικόνα θυμίζει ότι ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων είχε εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας. Το παραθέτουμε:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λουτράκι 23/01/2014

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δ Η Μ Ο Σ

ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

της συνεδρίασης της 30ης Δεκεμβρίου 2013

ΘΕΜΑ: Αύξηση των διοδίων στο εθνικό οδικό δίκτυο.

 

« Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων που ανακοίνωσε αύξηση των διοδίων στο εθνικό οδικό δίκτυο, επειδή πλήττεται άμεσα ο Δήμος μας.

Συντάσσεται με την απόφαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος της 04-12-2013 και εκφράζει την έντονη αντίδρασή του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων εκτιμά ότι η αύξηση των διοδίων θα δυσχεράνει την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση των πολιτών και θα πλήξει τις μεταφορές μετακινήσεις και άρα την επισκεψιμότητα στο Δήμο μας με δυσμενείς συνέπειες για τις επιχειρήσεις, εφόσον μάλιστα είμαστε ένας τουριστικός Δήμος.

Επίσης επισημαίνουμε ότι θα πρέπει επιτέλους, το αρμόδιο Υπουργείο να αντιληφθεί ότι σήμερα είναι αναγκαία η εγκατάσταση ηλεκτρονικής σήμανσης στα διόδια των εθνικών δρόμων, ώστε τα τέλη να είναι ανάλογα της χιλιομετρικής απόστασης που διανύει το κάθε όχημα.

Το παρόν ψήφισμα να προωθηθεί προς όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, τους βουλευτές του Νομού Κορινθίας και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). »

Για το Δ.Σ. του Δήμου

Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων

Ο Πρόεδρός του

Νικολάου Σπυρίδων

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

8 thoughts on “ΓΙΑΤΙ δεν διεκδίκησε ο Δήμος Λουτρακίου ΕΚΠΤΩΣΗ στα ΔΙΟΔΙΑ για τους Δημότες όπως στα Μέγαρα?!! Επιστολή κατοίκων Αγ. Θεοδώρων στο loutrakitv.gr

  1. Τα ονόματα των δημοτών παρακαλώ

  2. Η πληρωμή με βάση την χιλιομετρική απόσταση δεν είναι λύση! Να τα κάψουμε όπως στην Μαλακάσα!Να μάθουν οι νταβατζήδες!

  3. Τι να διεκδικήσει? Πλάκα κάνετε? Ο νέος δήμαρχος θα βάλει τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Μέχρι να φτάσει αυτή η στιγμή μετράμε αντίστροφα

  4. Μ’ αρέσει που ρωτάτε γιατί και γιατί λες και δεν καταλάβατε πως ο δήμος γέρνει προς το Λουτράκι και μην ξεγελιέστε απ’ τις βόλτες που κόβουν τώρα, πάλι 4 χρόνια θα κάνουμε να τους δούμε. Με τα Μέγαρα να πάμε, να πάρουμε και νερό απ’ την ΕΥΔΑΠ να τελειώνουμε με δαύτους.

  5. ΟΠΩΣ ΕΒΑΛΑΝ ΛΕΟΦΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΝΕ ΟΡΕΞΗ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *