Βόλος | Συνήγορος έμαθε ότι υπερασπίζεται το δολοφόνο της μητέρας του!

Μία από τις δυσκολότερες καταστάσεις που έχουν διαχειριστεί ποτέ στην υπηρεσιακή τους πορεία αντιμετώπισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου, που κλήθηκαν να ενημερώσουν τον δικηγόρο, Γιάννη Μηλίνη, για τη δραματική τροπή που πήρε η έρευνα για το παρελθόν του 39χρονου που συνελήφθη για τη δολοφονία της 75χρονης νονάς του στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Κατέρρευσε ο δικηγόρος όταν έμαθε την αποτρόπαια πράξη του 39χρονουFacebook

Τα κοινά σημεία της δολοφονίας της 75χρονης με τη δολοφονία της 69χρονης το 2009 μπήκαν από την πρώτη στιγμή στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να χειριστούν το θέμα με λεπτούς χειρισμούς, γνωρίζοντας πόσο ευαίσθητη είναι η υπόθεση, λόγω του γεγονότος ότι το θύμα ήταν η μητέρα του συνηγόρου του 39χρονου.

Ο 39χρονος δολοφόνησε τη γυναίκα με 20 μαχαιριές. Αυτό που τον πρόδωσε ήταν το dna που βρέθηκε τότε στα νύχια της ηλικιωμένης. Οι Αρχές δεν είχαν γενετικό υλικό του δράστη, μέχρι που συνελήφθη για τη δολοφονία της 75χρονης νονάς του. Τότε ήταν που ανασύρθηκε ο φάκελος της υπόθεσης και οι αστυνομικοί άρχισαν να αναζητούν ομοιότητες με την υπόθεση του 2009.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτουν ότι οι δύο υποθέσεις είχαν πολλά κοινά σημεία: Ο δράστης τραυμάτισε τα θύματά του με μανία χρησιμοποιώντας μαχαίρι (στην υπόθεση του 2009 με 20 μαχαιριές και στην υπόθεση του 2021 με 40). Επίσης, και στις δύο περιπτώσεις γνώριζε προσωπικά τα θύματα από τα οποία ζητούσε πιεστικά χρήματα.

Τα αποδεικτικά στοιχεία που «έδεσαν» τις δύο υποθέσεις ήρθαν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών που ταυτοποίησε το γενετικό υλικό από τα νύχια της 69χρονης με το dna του δράστη της δολοφονίας της 75χρονης. Ο 39χρονος ζητούσε χρήματα από την 69χρονη, μητέρα του δικηγόρου. Κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία, καθώς ο δράστης αφαίρεσε μετρητά και κάποια αντικείμενα αξίας. Η 69χρονη και ο σύζυγός της γνωρίζονταν με τον 39χρονο, καθώς το σπίτι τους βρισκόταν δίπλα από το σπίτι της γιαγιάς του δράστη.

Από μικρά παιδιά γνωρίζονταν ο 39χρονος και με τον δικηγόρο του, ο οποίος τον εκπροσωπούσε επί χρόνια σε μία σειρά από ποινικές υποθέσεις. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο δικηγόρος θα τον εκπροσωπούσε σε δικαστήριο που είχε οριστεί για την ερχόμενη Τετάρτη και αφορούσε σοβαρή ποινική υπόθεση για αδικήματα που είχε διαπράξει ο 39χρονος στο παρελθόν.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.