Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσαν τους υπουργούς για τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες και πλέον στο τραπέζι πέφτουν όλα τα «καυτά» ζητήματα που πρέπει να ολοκληρωθούν και να καταρτιστούν σε λίστα μέχρι τη Δευτέρα.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι όλοι οι υπουργοί επικρότησαν το αποτέλεσμα του Eurogroup με τον πρωθυπουργό να αναφέρει ότι για πρώτη φορά υπάρχει μια σκληρή διαπραγμάτευση και η Ελλάδα πετυχαίνει.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης επιβεβαίωσε και αυτός με τη σειρά του ότι η λίστα είναι υπό κατάρτιση, «αποκλειστικά από εμάς» και θα είναι έτοιμη την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε συγκεκριμένα: «Είμαστε αισιόδοξοι πως η απάντηση θα είναι θετική. Αν πουν όχι, πράγμα που το αποκλείω, θα συγκλιθεί νέο Eurogroup την επόμενη μέρα. Ο κατάλογος πιστεύω πως θα εγκριθεί και μετά ξεκινάμε μία νέα διαδικασία».

Σε ερώτηση για το αν το έγγραφο αυτό συντάσσεται μόνο από την ελληνική πλευρά, απάντησε: «Αποκλειστικά από την ελληνική πλευρά γίνεται η σύνταξη. Έχουμε συζητήσει με τους εταίρους, αλλά η σύνταξη γίνεται από εμάς».

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν από την πλευρά του «κόκκινες γραμμές», ο κ. Βαρουφάκης τόνισε «Θα σας απαντήσω μονολεκτικά. Όχι. Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι θα εισπράξουμε το ναι, δεν θα γίνει νέο Eurogroup και στην συνέχεια θα υπάρξει σταθεροποίηση της οικονομίας».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους σε ένα πολύ μικρό διάλλειμα που είχε από το κυβερνητικό συμβούλιο ότι «Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με τους εταίρους και τους θεσμούς. Δουλεύουμε εντατικά και θα δουλεύουμε όλο το Σαββατοκύριακο και θα είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα»

Επίσης, ο κύριος Δραγασάκης έδωσε μια εικόνα πλήρους ετοιμότητας της κυβέρνησης για το νέο ραντεβού με τους εταίρους τη Δευτέρα.
«Έχουμε έτοιμο ένα μεγάλο πακέτο μεταρρυθμίσεων από το οποίο θα εξειδικεύσουμε κάποιες προτάσεις οι οποίες θα αποσταλούν στις Βρυξέλες.»

Παράλληλα όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο κύριος Δραγασάκης, στην Αθήνα θα βρίσκεται και ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Euroworking group ο κύριος Χουλιαράκης.