Αύξηση της αμοιβής επίσκεψης, ζητούν οι συμβεβλημένοι γιατροί

0

Αύξηση της αμοιβής επίσκεψης, ζητούν οι συμβεβλημένοι γιατροί

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

 

Τις δικές της προτάσεις καταθέτει η Ένωση Γιατρών ΕΟΠΥΥ (συμβεβλημένοι γιατροί), στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις κλινικών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.


Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ εξέφρασε την πάγια θέση της για «αύξηση της αμοιβής, που πρέπει να παραμείνει κατά πράξη και περίπτωση, τη θέσπιση ρήτρας σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ, την κάθετη αντίθεσή της στην τακτική των «κουρεμάτων» και του claw back, τον διαχωρισμό των κωδικών των κλινικοεργαστηριακών ιατρών από τις λοιπές δαπάνες, ενώ ζητά ελεύθερες συμβάσεις με όλους τους ιατρούς που θα ήθελαν να κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ».
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από την Επιτροπή ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Βοζίκης, η κα Μήκα Ελισάβετ, Πρόεδρος της υποεπιτροπής διαπραγματευσης για τις Ιατρικές Επισκέψεις και τα μέλη Δημήτριος Κρεμαλής, Καραπάνος Νικόλαος. Την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Γ. Ελευθερίου, ο Ταμίας κ. Κ. Δάβος και τα μέλη Ε. Τσώνου και Κ. Αργυράκης.
Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ δήλωσε στην Επιτροπή ότι θα συνεισφέρει με τις προτάσεις της στη δημιουργία των νέων συμβάσεων οι οποίες θα πρέπει να έχουν προκαθορισμένους και σαφείς όρους συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ με σκοπό να διασφαλίζεται η περίθαλψη των ασφαλισμένων αλλά και η οικονομική βιωσιμότητα των μελών της. Δήλωσε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να είναι σύντομες ώστε το τελικό σχέδιο των συμβάσεων να είναι έτοιμο προς υπογραφή το συντομότερο δυνατό και οπωσδήποτε πριν από τις Ευρωεκλογές. Κατέστησε δε σαφές ότι νέα παράταση των υφιστάμενων και μη υπογεγραμμένων από τον ΕΟΠΥΥ συμβάσεων δεν θα γίνει ανεκτή και δήλωσε ότι δεν θα συμφωνήσει σε κανένα απολύτως περιορισμό της πρόσβασης των ασφαλισμένων σε φάρμακα και ιατρούς όλων των ειδικοτήτων.
Στα πλαίσια αυτά συμφωνήθηκε εντός της εβδομάδας η Επιτροπή να δώσει στην Ένωση γραπτό προσχέδιο της σύμβασης προς συζήτηση. Το προσχέδιο αυτό θα αξιολογηθεί από τα μέλη και τους νομικούς συμβούλους της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και θα αποτελέσει τη βάση για τις επόμενες συναντήσεις μας με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης.
Πηγή: onmed.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *