30/05/2024

Αφορά όσους προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

0

Αφορά όσους προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Προετοιμάζεσαι για Πανελλαδικές; Τότε κάνε ΚΛΙΚ και δες!

​Μπορεί οι μαθητές της τρίτης Λυκείου να είναι σε διακοπές εν όψει Πάσχα, ωστόσο το μυαλό και η σκέψη τους είναι στη στάση που θα κρατήσει τελικά η ΟΛΜΕ, αφού από τη στάση της θα καθοριστεί η ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, που κανονικά είναι να ξεκινήσουν στις 17 Μαΐου.

Ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, έχει καλέσει για τις 6.00 το απόγευμα το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), προκειμένου να συζητήσουν τα αιτήματά τους, καθώς η Ομοσπονδία προειδοποιεί με απεργιακές κινητοποιήσεις ακόμη και μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων.

Υπενθυμίζουμε πως οι καθηγητές αντιδρούν κυρίως γιατί αυξάνονται, από τον Σεπτέμβριο, κατά δύο οι διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως (από 21 σε 23).

Οι παρατάξεις στο ΔΣ της Ομοσπονδίας φαίνεται να συμφωνούν στην κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στις εξετάσεις πλην των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που πρότειναν 48ωρη απεργία πριν από τις εξετάσεις. Οι καθηγητές, στη συνεδρίασή τους της προηγούμενης εβδομάδας, δεν κατέληξαν σε απόφαση- πρόταση προς τον κλάδο, καθώς δεν συνέκλιναν στον τρόπο με τον οποίο θα ληφθεί η απόφαση από τον κλάδο- άλλωστε τα μέλη του ΔΣ έχουν προαναγγείλει νέα συνεδρίαση για μεθαύριο Πέμπτη 9 Μαΐου. Μια συνεδρίαση που θα γίνει μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Παιδείας και τα νέα δεδομένα που ενδεχομένως θα προκύψουν.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *