Αφορά και το ΛΟΥΤΡΑΚΙ? Με κάρτα οι συναλλαγές άνω των 50 ευρώ σε κοσμικούς τουριστικούς προορισμούς

Loutraki ΛουτρακιΚαι πάλι γελάμε για να μην κλάψουμε, προκειμένου να αποσυρθεί το μέτρο με τους κατασκόπους που θα κατέγραφαν με κάμερες τη φοροδιαφυγή, εισάγεται τώρα νέο μέτρο της αναγκαστικής πληρωμής με κάρτα  σε ποσά άνω των 50 ευρώ που θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε κοσμικά νησιά όπως η Μύκονος.

Κι επειδή ουδέν κακόν αμιγές καλού, κάπου εδώ χαιρόμαστε που το Λουτράκι μας έχασε την παλιά του αίγλη και δεν κατατάσσεται με ευκολία στους κοσμικούς προορισμούς.

Αναγκαστικές θα καταστήσει τις πληρωμές με πιστωτική κάρτα ή χρεωστική η κυβέρνηση , εκκινώντας από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπου η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ κινείται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκπομπή «Στον Ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star ανέφερε ότι υπάρχει διαφωνία με τους πιστωτές στο θέμα του ΦΠΑ στα νησιά, αλλά εκτίμησε πως εάν οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ βελτιωθούν τότε θα καμφθούν οι αντιρρήσεις των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ.«Στα πολυτελή νησιά με μεγάλη κίνηση θέλουμε στις συναλλαγές πάνω των 50 – 70 ευρώ να υπάρχει αναγκαστικά η πληρωμή με πιστωτική κάρτα», είπε και προσέθεσε ότι αυτό θα είναι καλύτερο μέτρο από το να χρησιμοποιηθούν «κατάσκοποι με κάμερες», μια ιδέα που είχε καταθέσει ο Γιάνης Βαρουφάκης στη αρχική λίστα που είχε στείλει στους θεσμούς στις 23 Φεβρουαρίου.

Όπως είχε μεταδώσει στις 3 Απριλίου το in.gr στελέχη των ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ αντιμετωπίζουν θετικά τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στη καθιέρωση των ηλεκτρονικών πληρωμών σε καθημερινή βάση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή στο ΦΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό η ελληνική κυβέρνηση υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα εφαρμόσει σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε κοσμικά νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, τα αποτελέσματα του οποίου θα αξιοποιηθούν για να μπορέσει να υπολογίσει το υπουργείο τα μελλοντικά έσοδα που θα μπορούσαν να προκύψουν από την καθολική επέκταση των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Εάν τα αποτελέσματα της «άσκησης» είναι υποστηρικτικά η κυβέρνηση θα κινητοποιήσει κοινοτικούς πόρους για να χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση POS σε όλους τους επιχειρηματικούς και επαγγελματικούς τομείς, π.χ. από περίπτερα μέχρι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. Ο σκοπός είναι να γίνονται όλες οι ηλεκτρονικές πληρωμές υποχρεωτικά μέσω POS , ειδικά στον επαγγελματικό τομέα.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.