20/04/2024

Αφιέρωμα στο Λουτράκι: Επισκεφθείτε το Λουτράκι και τις γύρω περιοχές για ένα αξέχαστο τριήμερο!

0

Διάσημη λουτρόπολη, μόλις 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα, με αρκετούς μόνιμους κατοίκους και τουριστική υποδομή που διαρκώς ανανεώνεται. Ο πάλαι ποτέ κοσμοπολίτικος οικισμός παραμένει ένα ζωντανό παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο, όλες τις εποχές του χρόνου, με οργανωμένη πλαζ, σύγχρονα και ρετρό ξενοδοχεία και παρεϊστικα ταβερνάκια κατά μήκος της κλασικής περατζάδας και βέβαια καζίνο. Μια όμορφη βόλτα μετά το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα ( 14ος αιώνας ), θα σας φέρει σ’ έναν πανέμορφο πεζόδρομο με φοίνικες στην περιοχή της παλιάς λουτρόπολης, στη βόρεια έξοδο της πόλης. Όσο απομακρύνεστε από την πόλη τόσο πλησιάζετε προς τους φυσικούς καταρράκτες, την ευχάριστη έκπληξη που σας περιμένει στην πλατεία Ζωοδόχου Πηγής. Προηγουμένως επιβάλλεται μια στάση στο κέντρο ποσιθεραπείας των Ιαματικών Πηγών Λουτρακίου, ενώ το Νέο Υδροθεραπευτήριο της πόλης υιοθετεί το προφίλ ενός σύγχρονου spa πάντα με το διάσημο ιαματικό νερό.

Τι να δείτε

axiotheataΥδροθεραπευτήριο
Αποτελεί από μόνο του αφορμή για mini trips στο Λουτράκι, ιδιαίτερα μετά τη νέα πτέρυγα βιοκλιματικού σχεδιασμού που στεγάζει τις τρεις εσωτερικές πισίνες με το ιαματικό νερό, τις σάουνες και τα ατμόλουτρα. Προσφέρονται διάφορες θεραπείες και περιποιήσεις.
Κέντρο Ποσιθεραπείας
Μπείτε μέσα στο όμορφο κυκλικό κτίσμα του μεσοπολέμου και θαυμάστε τα υπέροχα ψηφιδωτά ( 1935 ) του Στέφανου Ξενόπουλου, με παραστάσεις της Αθηνάς, της Άρτεμης, καθώς και χορού των Μουσών με τον Πάνα. Το ιαματικό νερό, που αναβλύζει ασταμάτητα από το 1921, είναι τόσο ευεργετικό, που αξίζει να στηθείτε στην ουρά για ένα ποτήρι.
Λαογραφικό Μουσείο
Στεγάζεται στην οικία του λογοτέχνη Λάμπη Αποστολίδη, στην πλατεία 25ης Μαρτίου, με αντικείμενα λαϊκής τέχνης και καθημερινής ζωής.
Ρωμαϊκή έπαυλη
Ερείπια πολυτελούς έπαυλης ( 50 π.Χ.-50 μ.Χ. ) στην περιοχή της Κατουνίστρας, 3 χλμ. από την πόλη.

 

Εκδρομές

ekdromesΓεράνεια Όρη
Ανηφορίσετε τους φιδογυριστούς δρόμους που τα σκαρφαλώνουν κι επισκεφτείτε τις μονές του Άγιου Ιωάννη του Προδρόμου, του Άγιου Γεράσιμου, του Προφήτη Ηλία και του Οσίου Παταπίου – ιδανικά ησυχαστήρια που από υψόμετρο 700 μ. απολαμβάνουν θέα σε όλο τον Λέχαιο Κόλπο. Θα βρείτε μονοπάτια περιπάτου, ενώ στην περιοχή οργανώνονται διάφορες εναλλακτικές δραστηριότητες και υπάρχουν πίστες για παραπέντε και αλεξίπτωτο πλαγιάς.
Λίμνη Βουλιαγμένης
Η διαδρομή μέχρι την πανέμορφη λίμνη Βουλιαγμένης είναι υπέροχη – από αυτή την πλευρά τα Γεράνεια Όρη είναι κατάφυτα και το τοπίο γίνεται ολοένα και πιο γραφικό. Η λίμνη έχει άλλωστε ανακηρυχθεί περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Από εδώ δεν θα φύγετε προτού επισκεφθείτε το εκπληκτικό Ηραίο στο ακρωτήριο Μελαγκάβι, όπου βρίσκεται και ένας από τους παλαιότερους πέτρινους φάρους του Κορινθιακού. Στο Ηραίο θα μαγευτείτε από τον κολπίσκο με τον αρχαιολογικό χώρο, όπου σώζονται τα ερείπια του ιερού της Ήρας Ακραίας-Λιμενίας ( 6ος αι. π.Χ. ). Το ηλιοβασίλεμα είναι η καλύτερη ώρα για να φτάσετε εδώ. Αφήνετε το αυτοκίνητο στο τέλος του χωματόδρομου, κατηφορίζετε το μονοπάτι μέχρι το Ηραίο κι έχετε πιάτο μπροστά σας τον Κορινθιακό Κόλπο. Ανατολικά από τη λίμνη αρχίζει μια δαντέλα από πανέμορφες αμμουδερές παραλίες, όλες απόμερες και καταπράσινες. Αναζητήστε τη Στέρνα, τη Μυλοκοπή και τα Στραβά.
Από Λέχαιο μέχρι Συκιά
Το βόρειο τμήμα του Νομού Κορινθίας κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού είναι γεμάτο μικρά παραθαλάσσια χωριουδάκια και παραθεριστικούς οικισμούς ( Λέχαιο, Περιγιάλι, Κάτω Άσσος ). Το Βραχάτι είναι σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής, με μεγάλη βοτσαλωτή παραλία, ψηλούς φοίνικες, εξοχικές κατοικίες με περιποιημένες αυλές, καφετέριες και ταβερνούλες. Συνεχίζοντας δυτικά, η ενιαία παραλία φτάνει μέχρι το Κιάτο, μια ζωντανή κωμόπολη με οργανωμένη παραλία, all-day cafes μπροστά στη θάλασσα και ρετρό ζαχαροπλαστεία, ενώ ακολουθούν τα οικογενειακά θέρετρα του Κάτω Διμηνιού, του Μελισσιού και της Συκιάς μέχρι να φτάσετε στο πιο κοσμικό Ξυλόκαστρο.

Παραλίες

paraliesΗ παραλία του Λουτρακίου είναι πολύ δημοφιλής και προσφέρεται για θαλάσσια σπορ. Όσοι αναζητούν κάτι πιο εξωτικό κατευθύνονται στη λίμνη Βουλιαγμένης –στο ακρωτήρι Μελαγκάβι– ή τους απομονωμένους, πανέμορφους κόλπους ανατολικά της, όπως η Μυλοκοπή ( πρόσβαση από χωματόδρομο ), όπου οι αντανακλάσεις των πεύκων βάφουν τα νερά πράσινα.

Πηγή: athinorama.gr
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *