27/07/2024

Αυτό είναι το πιο ακριβό έργο τέχνης που πουλήθηκε ποτέ

0

Αυτό είναι το πιο ακριβό έργο τέχνης που πουλήθηκε ποτέ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Αυτό είναι το πιο ακριβό έργο τέχνης που πουλήθηκε ποτέΑυτό είναι το πιο ακριβό έργο τέχνης που πουλήθηκε ποτέ

Έναντι 300 εκατομμυρίων δολαρίων πωλήθηκε ο πίνακας Nafea Faa Ipoipo του Γάλλου καλλιτέχνη Πολ Γκογκέν (αυτοπροσωπογραφία, πάνω), καταλαμβάνοντας, έτσι, μία θέση στην ιστορία ως το πιο ακριβό έργο τέχνης που έχει πουληθεί ποτέ

Πρόκειται για έναν πίνακα που απεικονίζει δύο κορίτσια από την Ταϊτή, και φιλοτεχνήθηκε από τον Γκογκέν (Paul Gauguin) το 1892. Ο εναλλακτικός του τίτλος είναι “Πότε θα παντρευτείς;”.

Για δεκαετίες, ο πίνακας, που ήταν μέρος της συλλογής του Ρούντολφ Σταεχέλιν, Ελβετού συλλέκτη, βρίσκονταν στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βασιλείας, υπό τη μορφή δανείου.

Μία διαφωνία του Σταεχέλιν με το μουσείο ήταν, ωστόσο, αρκετή, για να “αναγκάσει” τον Ελβετό συλλέκτη να βγάλει τον πίνακα του Γκογκέν στο σφυρί.

Ο πίνακας Nafea Faa Ipoipo που πωλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 300 εκατομμυρίων δολαρίων
Φτάνοντας την τιμή των 300 εκατομμυρίων δολαρίων, ο πίνακας έγινε το ακριβότερο έργο τέχνης που πουλήθηκε στην ιστορία, ενώ φήμες θέλουν ως νέο ιδιοκτήτη ένα μουσείο του Κατάρ.

Σημειώνεται ότι, πριν την αγοραπωλησία του πίνακα του Γκογκέν, ο πιο ακριβοπληρωμένος πίνακας ήταν μια ελαιογραφία του Πολ Σεζάν, η οποία είχε φτάσει την τιμή των 240 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *