22/04/2024

Αυτές είναι οι νέες ρυθμίσεις για τις ώρες κοινής ησυχίας τι επιτρέπεται και τι όχι

0

Αυτές είναι οι νέες ρυθμίσεις για τις ώρες κοινής ησυχίας

Η αλλαγή της ώρας είναι ένα θέμα που απασχολεί την κοινωνία κάθε άνοιξη και φέτος, από την 1η Απριλίου, η συζήτηση αναζωπυρώνεται με την είσοδο στη θερινή περίοδο.

Στις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (31/3), οι δείκτες των ρολογιών μας μετακινήθηκαν μία ώρα μπροστά, με αποτέλεσμα να εισέρχονται όλοι σε μια νέα ροή χρόνου. Είναι μια παράδοση που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, επηρεάζοντας την καθημερινότητά μας.

Από την 1η Απριλίου τίθενται επίσης σε ισχύ οι νέες ώρες κοινής ησυχίας, η παραβίαση των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ποινές.

Σύμφωνα με την αστυνομική διάταξη 3 του 1996, κατά τη θερινή περίοδο οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας ορίζονται από τις 15:00 έως τις 17:30 και από τις 23:00 έως τις 07:00 αντίστοιχα. Κατά τη χειμερινή περίοδο, οι ώρες αυτές μετατίθενται στις 15:30 έως τις 17:30 και από τις 22:00 έως τις 07:30. Η θερινή περίοδος διαρκεί από την 1η Απριλίου έως την 30η Σεπτεμβρίου.

Καθώς η θερινή ώρα ξεκίνησε από σήμερα Κυριακή, είναι σημαντικό να τηρούμε τις αστυνομικές διατάξεις προκειμένου να αποφύγουμε πιθανές ποινές.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στην Αστυνομία για οποιαδήποτε απορία ή περαιτέρω διευκρίνιση σχετικά με την αλλαγή της ώρας και τις αστυνομικές διατάξεις που ισχύουν.

Τι δεν επιτρέπεται στα διαστήματα αυτά

  • Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
  • Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
  • Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
  • Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
  • Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
  • Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *