18/07/2024

Αυτά είναι τα χόμπι που μας κάνουν έξυπνους

2

Αυτά είναι τα χόμπι που μας κάνουν έξυπνους

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Left and right brain showing different functionsΥπάρχουν δεκάδες πράγματα που η πλειονότητα του κόσμου ευχαρίστως θα διέθετε τον ελεύθερο χρόνο του για να ασχοληθεί μαζί τους.

Έχετε, όμως, αναρωτηθεί ποτέ αν μερικά από αυτά τα χόμπι μπορούν να ενισχύσουν πραγματικά τη γνωστική λειτουργία και να βελτιώσουν τη μνήμη σε μακροπρόθεσμη βάση; Δεν χρειάζεται πλέον να δούμε τα χόμπι ως ένα τρόπο για χαλάρωση και εκτόνωση μετά από μια αγχωτική μέρα στη δουλειά. Ιδού επτά χόμπι που θα σας κάνουν πιο έξυπνους, αν τα απολαύσετε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα:

1 Διάβασμα

Η ανάγνωση είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα χόμπι εκεί έξω.Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να γίνετε πιο έξυπνοι, είναι να συντάξετε μια λίστα με τουλάχιστον 10 βιβλία που σκοπεύετε να διαβάσετε όλο το χρόνο, και να τα ταξινομήσετε με βάση το θέμα τους.

2 Μάθετε ένα μουσικό όργανο

Όπως συμβαίνει με την εκμάθηση γλωσσών, η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου είναι πολύ πιο αποτελεσματική εάν γίνεται στην παιδική ηλικία – ωστόσο, υπάρχουν εκατομμύρια ενηλίκων που έμαθαν να απολαμβάνουν τη μουσική σε όλο της το μεγαλείο στην ενήλικη ζωή τους.

3 Εστιάστε σε παιχνίδια που αναπτύσσουν τον εγκέφαλο

Επιλέξτε χόμπι που ενεργοποιούν τον εγκέφαλο όπως το να λύνετε γρίφους ή επιλέξτε τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που διεγείρει το μυαλό σας και που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για την ανάπτυξη της άνοιας αργότερα στη ζωή σας

4 Πάζλ

Όλοι, σχεδόν, αγαπούν τα παζλ. Δεν έχει σημασία πάντως ότι δεν καταφέρετε να βρείτε το κομμάτι που λείπει κι αυτό γιατί είναι από τα βασικά παιχνίδια που διεγείρουν το μυαλό σας.

5. Συλλογή νομισμάτων και όχι μόνο

Αυτό σίγουρα θα σας βοηθήσει να καταλάβετε περισσότερα για τον κόσμο που σας περιβάλλει.

6 Μάθετε μια ξένη γλώσσα

Αν λατρεύετε την εκμάθηση ξένων γλωσσών τότε πρέπει να ξέρετε ότι με αυτό τον τρόπο διευρύνετε τις γλωσσικές σας δεξιότητες.

7 Παίξτε Video Games

Ενώ είναι αλήθεια ότι πολλά, αν όχι τα περισσότερα βιντεοπαιχνίδια είναι πραγματικά βλαβερά για τα παιδιά και τους εφήβους με δεδομένο το γεγονός ότι έχουν πολύ βίαιο προσανατολισμό, κάποια από αυτά μπορεί πραγματικά να είναι ωφέλημα για τον εγκέφαλό σας.

Πηγή: gamosspecial.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

2 thoughts on “Αυτά είναι τα χόμπι που μας κάνουν έξυπνους

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *