20/05/2024

Αποτρέψαμε 50 τρομοκρατικές επιθέσεις χάρη στις παρακολουθήσεις» λέει o επικεφαλής της NSA

0

Αποτρέψαμε 50 τρομοκρατικές επιθέσεις χάρη στις παρακολουθήσεις» λέει o επικεφαλής της NSA

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

«Αποτρέψαμε 50 τρομοκρατικές επιθέσεις χάρη στις παρακολουθήσεις» λέει o επικεφαλής της NSAO επικεφαλής της NSA Κιθ Αλεξάντερ στην κατάθεσή του σε επιτροπή του Κογκρέσου για τις παρακολουθήσεις.

Τουλάχιστον 50 τρομοκρατικές επιθέσεις απετράπησαν μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 χάρη στα στοιχεία και τα δεδομένα που συγκέντρωσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της ΝSA Κιθ Αλεξάντερ ενώπιον επιτροπής του αμερικανικού Κογκρέσου και καθώς οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας έχουν προκαλέσει παγκόσμιο σάλο κατά της κυβέρνησης Ομπάμα.

Καταθέτοντας την Τρίτη ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων , ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ, αποκάλυψε ότι ανάμεσα στις επιθέσεις που αποτράπηκαν ήταν και σχέδια για τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό της Νέας Υόρκης καθώς και στο Χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ!

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών πρόκειται να προσκομίσουν στην Επιτροπή την Τετάρτη τα σχετικά απόρρητα έγγραφα που αφορούν στις δύο προαναφερθείσες συνωμοσίες.

Χάρη στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης που είχε στόχο εξτρεμιστή της Υεμένης αναχαιτίστηκε σχέδιο επίθεσης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, δήλωσε ο Αλεξάντερ κάνοντας λόγο για συνολικά τουλάχιστον 50 πιθανολογούμενες επιθέσεις που αποτράπηκαν μέσω των επίμαχων προγραμμάτων παρακολούθησης σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες.

Την πληροφορία περί αποτροπής επίθεσης στο Χρηματιστήριο επιβεβαίωσε ακολούθως μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής και ο αναπληρωτής διευθυντής του FBI Σιν Τζόις, λέγοντας ότι με την παρακολούθηση εξτρεμιστή στην Υεμένη «μπορέσαμε να εντοπίσουμε εν εξελίξει συνωμοσία για βομβιστική επίθεση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης».

Σε άλλο ερώτημα για τις επιπτώσεις από τις αποκαλύψεις του πρώην συνεργάτη της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο Αλεξάντερ είπε ότι προκάλεσαν «μη αναστρέψιμη και σημαντική» ζημιά στην εθνική ασφάλεια, βοήθησαν τους εχθρούς των ΗΠΑ, βλάπτοντας παράλληλα τη χώρα και τους συμμάχους της.

Πηγή: tanea.gr
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *