Αποσύρονται και τα ελληνικά κεφτεδάκια ΙΚΕΑ. Κιμάς αλόγου σε κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ στην Τσεχία

0

Αποσύρονται και τα ελληνικά κεφτεδάκια ΙΚΕΑ. Κιμάς αλόγου σε κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ στην Τσεχία

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

ΙΚΕΑ Ελλάς: Αποσύρονται τα κεφτεδάκια – Σε 10 ημέρες το πόρισμα των ελέγχων

Σε περίπου 10 ημέρες θα μάθουν οι Έλληνες εάν έχουν καταναλώσει κεφτεδάκια με κρέας αλόγου στα καταστήματα ΙΚΕΑ της χώρας.

Τόσο είναι το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι DNA που διενεργούνται με εντολή του ΕΦΕΤ στα επίμαχα προϊόντα της εταιρείας στην Ελλάδα.

Η ελληνική εταιρεία που έχει τα δικαιώματα διαχείρισης και ανάπτυξης των σουηδικών καταστημάτων στην ελληνική αγορά, Fourlis έχει σταματήσει ήδη από χθες την πώληση και τη διάθεση των σχετικών προϊόντων για προληπτικούς λόγους.

Τα κατεψυγμένα γεύματα είχαν παρασκευαστεί στη Σουηδία
Σε άλλο ένα περιστατικό της υπόθεσης με το κρέας αλόγου που έχει πάρει διευρωπαϊκές διαστάσεις, οι τσεχικές αρχές ανέφεραν πως εντόπισαν κιμά αλόγου σε κατεψυγμένα κεφτεδάκια που προορίζονταν για τα εστιατόρια των ΙΚΕΑ. 

Το γενικότερο ζήτημα με την παραπλανητική σήμανση κατεψυγμένου κρέατος θα απασχολήσει εκ νέου τη συνάντηση υπουργών Γεωργίας της ΕΕ που συναντώνται στις Βρυξέλλες.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Τσεχίας ανέφερε ότι εντόπισε κιμά αλόγου σε φορτία κατεψυγμένων γευμάτων που προορίζονταν για τα εστιατόρια στα καταστήματα της ΙΚΕΑ, και τα οποία είχαν παρασκευαστεί στη Σουηδία.

Συνολικά, η Υπηρεσία μπλόκαρε φορτία 760 κιλών από τα γεύματα. Η Τσεχία είχε εντοπίσει αρχικά «ύποπτο» κρέας την περασμένη εβδομάδα, εκείνη τη φορά σε λαζάνια που πωλούνταν στα Tesco.

Η μητρική IKEA Σουηδίας ανέφερε ότι «οι δικοί της έλεγχοι δεν αποκάλυψαν ίχνη κρέατος αλόγου», αλλά εξαιτίας των «ανησυχιών μεταξύ των καταναλωτών» σταματά τις πωλήσεις του προϊόντος στη χώρα.

Δεν έχει δοθεί ακόμη στην δημοσιότητα κάποια ανακοίνωση από την έδρα του ομίλου σχετικά με το εάν οι θυγατρικές της θα σταματήσουν να πωλούν το προϊόν και στις άλλες χώρες όπου η IKEA έχει υποκαταστήματα.

Η επιχείρηση διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν δεν οδήγησαν στην εύρεση ίχνους κρέατος αλόγου στη Φινλανδία και στη Νορβηγία, σύμφωνα με ΜΜΕ στις χώρες αυτές.

Πάντως η ιταλική θυγατρική της IKEA ανακοίνωσε ότι σταματά την πώληση του προϊόντος στα υποκαταστήματά της.

Εκπρόσωπος της ιταλικής IKEA ανέφερε ότι «σταματήσαμε να πωλούμε στην Ιταλία τα κεφτεδάκια αυτού του σουηδού παραγωγού» (σ.σ. της Familjen Dafgard), σε δηλώσεις του στο Reuters.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τσεχικής θυγατρικής της IKEA, τα ίδια κεφτεδάκια πωλούνται επίσης σε χώρες όπως η Βρετανία, η Πορτογαλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο κ.ά., αλλά πλέον πρόκειται να ανακληθούν παντού.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *