26/05/2024

Απεργία Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου: Ποιοι απεργούν

0

Απεργία Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου: Ποιοι απεργούν

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Απεργία Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου: Ποιοι απεργούν

Στις 26 Σεπτεμβρίου η χώρα θα «παραλύσει» αφού θα γίνει πανελλαδική απεργία.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους δήμους, στη ΔΕΗ, εφοριακοί, καθηγητές ΤΕΙ, γιατροί, έμποροι, δικηγόροι και οδηγοί.
Στο μεταξύ οι διακστές αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις προχωρούν σε κινητοποιήσεις κατά των νέων μέτρων που ετοιμάζονται για μειώσεις μισθών, συντάξεων, ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Παραλλήλως ετοιμάζουν κλιμάκωση των αντιδράσεων την περίοδο συζήτησης των μέτρων στη Βουλή.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου οι Ενώσεις κι οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στον Τύπο και στα ΜΜΕ διαμαρτυρόμενοι για τη «συνεχιζόμενη», όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, «εκ μέρους της τρόικας, της κυβέρνησης και της εργοδοσίας σαρωτική επιχείρηση αποδόμησης κάθε εργασιακού και κοινωνικο-ασφαλιστικού δικαιώματος».
Παράλληλα την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι για να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην απεργία. Θα υπάρχει εξαίρεση για τα Μέσα που θα αφιερώσουν το χρόνο τους, στην κάλυψη των κινητοποιήσεων.

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου αποφάσισε, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Στην πρώτη σειρά των προτεραιοτήτων της ΠΝΟ περιλαμβάνονται η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ναυτικών, η προστασία των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και η άμεση υπογραφή συλλογικών συμβάσεως εργασίας.

Οι διακαστές αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Πηγή: Zougla.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *