Απατεώνας “έφαγε” πάνω από 220 χιλιάδες ευρώ από 80χρονο!

Spread the love

Συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη σε ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας ένας 70χρονος για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Πώς “έφαγε” από έναν 80χρονο πάνω από 220.000 ευρώ!

Πιο αναλυτικά στις 26 Μαρτίου, ένας 80χρονος υπέβαλε μήνυση σε βάρος του 70χρονου, γιατί κατά το χρονικό διάστημα από το 2008 μέχρι και το 2013 του είχε αποσπάσει συνολικά 223.425,74 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι θα επιστρέψει τα χρήματα από ποσό που θα εισέπραττε από Δημοτική Αρχή για εργασίες συντήρησης και άλλες οικοδομικές εργασίες που είχε αναλάβει ως εργολάβος, έργο για το οποίο ισχυριζόταν ότι είχε καταθέσει εγγυητική επιστολή ύψους 600.000 ευρώ.

Την περασμένη Πέμπτη ο 70χρονος επικοινώνησε εκ νέου με τον καταγγέλλοντα και του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, με πρόσχημα ότι αυτό ήταν το ποσό που όφειλε στην εφορία, ώστε να αποκτήσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και να απελευθερωθεί το ποσό της εγγυητικής επιστολής και να του επιστρέψει το ποσό που του όφειλε.

Σε συνάντηση που προγραμματίσθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο, ο 80χρονος παρέδωσε στον 70χρονο το ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μετά τη συναλλαγή, ο 70χρονος συνελήφθη, έχοντας στην κατοχή του το χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: Newsit.gr 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.