29/05/2024

Απαγόρευσε τους γάμους ομοφυλοφίλων το Ανώτατο Δικαστήριο

0

Απαγόρευσε τους γάμους ομοφυλοφίλων το Ανώτατο Δικαστήριο

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας, με απόφασή του την Πέμπτη απαγόρευσε τους γάμους ομοφυλοφίλων λίγες ημέρες μετά τον «εορτασμό» των πρώτων gay γάμων στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Καμπέρα, όπου ο νομοθέτης είχε ψηφίσει υπέρ του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

«Ο νόμος για το γάμο δεν ισχύει όσον αφορά την τέλεση ή την αναγνώριση της ένωσης ζευγαριών του ιδίου φύλου» ανέφερε το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο έλαβε την απόφαση ομόφωνα .

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι καθοριστικής σημασίας καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διέπεται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία και όχι από τις επί μέρους νομοθεσίες στις έξι πολιτείες και στις δυο μείζονες επικράτειες.

Μετά την έγκριση του γάμου των ομοφυλοφίλων τον Οκτώβριο από το νομοθετικό σώμα της επικρατείας της Καμπέρα , ο νόμος τέθηκε σε ισχύ μόνο σε αυτήν την πολιτεία από το περασμένο Σάββατο και πολλά ζευγάρια έσπευσαν να «σφραγίσουν» την ένωσή τους από τα μεσάνυχτα της ημέρας εκείνης.

Η συμβίωση μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου επιτρέπεται στις περισσότερες πολιτείες της Αυστραλίας , αλλά ο γάμος εξακολουθεί να καθορίζεται σε ομοσπονδιακό επίπεδο , από την ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *