Ανθιμος: «Αλλο οι ομοφυλόφιλοι της εκκλησίας…»

0

«Θανάσιμο αμάρτημα» η ομοφυλοφιλία για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, αλλά για την ομοφυλοφιλία εντός της εκκλησίας είπε: «Αυτό, είναι άλλο».
Διαχώρισε την εκκλησία από την κοινωνία ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, απαντώντας «άλλο αυτό…» στην ερώτηση εάν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στους κόλπους της Εκκλησίας.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤΕΝΝΑ, ο ιεράρχης απάντησε: «Αυτό είναι άλλο. Και κλέφτες υπάρχουν. Δεν είναι απόρριψη. Εσάς σας αρέσει ακόμη και να γίνεται γάμος μεταξύ αντρών και μεταξύ γυναικών; Τους ομοφυλόφιλους δεν θα τους κρίνω. Θα πω τη γνώμη μου και την ευχή μου και ας κάνουν ότι θέλουν. Αλλά να μου φέρουν απ’ έξω αυτό το προϊόν για να παρελάσει και μάλιστα πολλές φορές και με γυμνότητα μέσα στη δική μου την επαρχία -πνευματικά εννοώ δική μου- και να περάσει και από τις εκκλησίες όπως ήθελαν και δεν τους άφησα γιατί είπα ότι θα γίνει χαλασμός. Αυτό δεν ανέχομαι. Αλλιώς καλή μετάνοια να έχουν οι άνθρωποι. Και δικαίωμα έχουν να ζήσουν και να κάνουν ότι θέλουν».

Για την ομοφυλοφιλία σημείωσε: «Αυτό για την πίστη μας, αγιογραφικά, είναι θανάσιμο αμάρτημα. Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, δεν χωράει κουβέντα».

Ως προς την αποδοχή της εκκλησίας, σχολίασε ότι η αγκαλιά της Εκκλησίας είναι μεγάλη, αλλά «είναι πολλοί και δεν τους χωράει όλους»…

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *