Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ.: Πολλές συλλήψεις αστυνομικών σε Α.Τ. για εμπλοκή σε μεγάλο κύκλωμα

0

Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ.: Πολλές συλλήψεις αστυνομικών σε Α.Τ. για εμπλοκή σε μεγάλο κύκλωμα

Υπό άκρα μυστικότητα πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη μεγάλη επιχείρηση των «αδιάφθορων» της Ελληνικής Αστυνομίας για κύκλωμα παράνομων εκδόσεων ταυτοτήτων, αδειών διαμονής και άλλων εγγράφων σε αλλοδαπούς, με πλοκάμια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Οι έρευνες της Αστυνομίας σε σπίτια και υπηρεσίες του Δημοσίου είναι δεκάδες, όπως δεκάδες είναι και οι συλλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι αστυνομικοί που υπηρετούν σε Αστυνομικά Τμήματα, όπως και στελέχη που εργάζονται σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μάλιστα, σε μία περίπτωση φαίνεται ότι οι «αδιάφθοροι» πέρασαν χειροπέδες σε αξιωματικό, διοικητή Αστυνομικού Τμήματος. Συλλήψεις αστυνομικών έχουν γίνει σε Ασπρόπυργο, Ομόνοια, Γλυφάδα και Καλλιθέα.

Τα μέλη του κυκλώματος, με τη βοήθεια αστυνομικών και άλλων στελεχών της οργάνωσης, κατηγορούνται ότι χορηγούσαν –έναντι αμοιβής- έγγραφα σε αλλοδαπούς χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου στη συνέχεια να μπορέσουν οι αλλοδαποί να πάρουν άδεια παραμονής, ταυτότητα κοκ.
Αναλυτικότερα, ο αρχικός στόχος ήταν η έκδοση της σχετικής βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής και στη συνέχεια η άδεια διαμονής.

Η έρευνα ήταν πολύμηνη και εξετάστηκαν σε πολλά τμήματα όλες οι ταυτότητες που εκδόθηκαν από αυτά το επίμαχο χρονικό διάστημα δράσης του κυκλώματος. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει κατασχεθεί πλήθος εγγράφων που αποδεικνύουν τις παράνομες πράξεις.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, δωροδοκία. Ακόμα δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία, κάτι που αναμένεται να γίνει αύριο.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *