23/06/2024

Ακυρώνονται οι αυξήσεις του ΕΤΜΕΑΡ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τις οποίες είχε αποφασίσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από 1η Ιανουαρίου.

0

Ακυρώνονται οι αυξήσεις του ΕΤΜΕΑΡ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τις οποίες είχε αποφασίσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από 1η Ιανουαρίου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

image

Η ακύρωση της απόφασης της ΡΑΕ θα γίνει με τροπολογία-προσθήκη που έχει συντάξει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, η οποία πρόκειται να συμπεριληφθεί στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο θα γίνει επανεκτίμηση των εσόδων του λογαριασμού χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κλπ. που τροφοδοτείται από το εν λόγω τέλος.

Το υπουργείο τονίζει πως κατ’ αυτόν τον τρόπο υλοποιούνται οι δεσμεύ. σεις του υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη για ακύρωση της επίμαχης αύξησης, την οποία είχε καταγγείλει εξ αρχής το υπουργείο.

Η τροπολογία προβλέπει συγκεκριμένα ότι: «Για το έτος 2015 οι μοναδιαίες χρεώσεις του Ειδικού Τέλους για τη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων παραμένουν αμετάβλητες στο ύψος που έχουν καθοριστεί για το έτος 2014».

Μεσολάβησε την περασμένη εβδομάδα συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΡΑΕ η οποία δεν προχώρησε ωστόσο σε ανάκληση των αυξήσεων.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *