27/05/2024

Αθώος ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ για το iPhone δώρο στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη

0

Αθώος ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ για το iPhone δώρο στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Παντής (φωτογραφία), ο οποίος κατηγορείτο για την υπόθεση της δωρεάς κινητού τηλεφώνου (i-Phone) στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη.
Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Παντής, ο οποίος κατηγορείτο για την υπόθεση της δωρεάς κινητού τηλεφώνου (i-Phone) στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, δαπάνη που φέρεται να έγινε με χρήματα του Ιδρύματος.Μαζί με τον αντιπρύτανη του ΑΠΘ αθωώθηκε και ο άλλοτε διευθυντής του καταστήματος εμπορικών ειδών «Λογότυπος», Γιώργος Δημητριάδης. Το συγκεκριμένο κατάστημα το διαχειρίζεται η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΑΠΘ.

Απολογούμενος στο δικαστήριο ο Γ. Παντής επέρριψε τις ευθύνες στον συγκατηγορούμενό του, τονίζοντας ότι ο τελευταίος ήταν αυτός που τον έφερε σε επαφή με την γνωστή ηθοποιό. «Την Ναταλία Δραγούμη την είδα μία φορά. Ενδιαφέρθηκε να προβάλει το έργο του Πανεπιστημίου σε μία τηλεοπτική εκπομπή. Τελικά το θέμα δεν προβλήθηκε», τόνισε, καθιστώντας υπεύθυνο για την αποστολή της συσκευής τηλεφώνου τον Γ. Δημητριάδη. «Αυτός φρόντισε το κινητό τηλέφωνο μέσω του “Λογότυπου}. Εγώ αρνήθηκα να το πληρώσω», απολογήθηκε.

«Εγώ εκτελούσα εντολές του αντιπρύτανη», είπε κατά τη δική του απολογία ο πρώην διευθυντής του καταστήματος «Λογότυπος», απαντώντας έτσι στις αιχμές του συγκατηγορουμένου του.

Τελικά, το δικαστήριο, κρίνοντας ότι δεν ζημιώθηκε το Πανεπιστήμιο, τους αθώωσε από όλες τις κατηγορίες. Τον μεν Γ. Παντή για απιστία στην υπηρεσία, το δε Γ. Δημητριάδη για άμεση συνέργεια στην απιστία, απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και υπεξαίρεση.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *