Αγόρασε πίνακα του Πικάσο με 100 δολάρια

0

Αγόρασε πίνακα του Πικάσο με 100 δολάρια

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Απέκτησε πίνακα του Πικάσο με 100 δολάρια
Μόλις 100 δολάρια έδωσε ένας 25χρονος Αμερικανός για να αποκτήσει ένα πίνακα του Πάμπλο Πικάσο, αξίας τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου δολαρίων, μέσω μιας διαδικτυακής φιλανθρωπικής διοργάνωσης.

Ο Τζέφρι Γκονάνο δήλωσε ότι έψαχνε καιρό για ένα πίνακα να κρεμάσει στον τοίχο του σαλονιού του, όταν διάβασε ένα άρθρο σχετικά με τον «L’Homme au Gibus» (Ο άνθρωπος με το Καπέλο στην Όπερα), τον οποίο θα κέρδιζε ένας τυχερός έναντι 100 δολαρίων μετά από κλήρωση που διοργάνωνε ο οίκος Sotheby στο Παρίσι.

«Έψαχνα για ένα έργο τέχνης και σκέφτηκα γιατί να μην προσπαθήσω», δήλωσε ο νεαρός στο Reuters. Παρά την τεράστια αξία του πίνακα, ο Γκονάνο είπε ότι δεν σκοπεύει να τον πουλήσει, τουλάχιστον προς το παρόν.

Το τυχερό του δελτίο ήταν ανάμεσα στους 50.000 λαχνούς που ήταν προς πώληση, ο καθένας από τους οποίους κόστιζε 100 δολάρια. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την κλήρωση θα διατεθούν σε έναν οργανισμό ο οποίος ασχολείται με τη διατήρηση της αρχαίας πόλης της Τύρου, στον σύγχρονο Λίβανο.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι άνθρωποι από όλον τον κόσμο συμμετείχαν στην κλήρωση, από τη Γαλλία και τη Γερμανία μέχρι το Ιράν και το Καζακστάν.

Την ιδέα για την πώληση του πίνακα, ο οποίος χρονολογείται από το 1914, είχε ο εγγονός του ζωγράφου, Ολιβιέ Πικάσο, που δήλωσε ότι ο παππούς του θα ενθουσιαζόταν που ένας κοινός θνητός είχε την ευκαιρία να αποκτήσει ένα από τα έργα του. «Ο παππούς μου ήταν πρωτοπόρος σε όλα… στη ζωή του, στην τέχνη του, οπότε είμαι σίγουρος πως θα ήταν σύμφωνος με αυτό τον σκοπό», είπε.

Ο νεαρός Γκονάνο δήλωσε πως δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει την τύχη του. «Είμαι ακόμα σε κατάσταση σοκ… ποτέ άλλη φορά δεν έχω κερδίσει κάτι τέτοιο», είπε.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *