22/04/2024

“Αγγίξαμε” το Σωματίδιο του Θεού; – Reuters: Ανακαλύφθηκε σωματίδιο που θα μπορούσε να είναι το μποζόνιο του Higgs! Αυτή την ώρα οι ανακοινώσεις από τις ομάδες του CERN – ΔΕΙΤΕ LIVE

0

“Αγγίξαμε” το Σωματίδιο του Θεού; – Reuters: Ανακαλύφθηκε σωματίδιο που θα μπορούσε να είναι το μποζόνιο του Higgs! Αυτή την ώρα οι ανακοινώσεις από τις ομάδες του CERN – ΔΕΙΤΕ LIVE

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

“Αγγίξαμε” το Σωματίδιο του Θεού; – Reuters: Ανακαλύφθηκε σωματίδιο που θα μπορούσε να είναι το μποζόνιο του Higgs!

– Αυτή την ώρα οι ανακοινώσεις από τις ομάδες του CERN – ΔΕΙΤΕ LIVE
– Η ανακάλυψή του θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν την ύλη!
– Ανοίγονται νέοι δρόμοι στην Επιστήμη
– Διαβάστε τι είναι το μποζόνιο του Higgs

Είναι γεγονός! Το Σωματίδιο του Θεού, έγινε ορατό! Πριν από λίγο σύμφωνα με το Reuters, ανακοινώθηκε η ύπαρξη ενός σωματιδίου που θα μπορούσε να είναι το μποζόνιο Higgs.
Δηλαδή ένα σωματίδιο που είναι υπεύθυνο για την ύπαρξη μάζας χωρίς την οποία δεν θα υπήρχε βαρύτητα στο Σύμπαν!

“Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι ανακαλύφθηκε ένα σωματίδιο σύμφωνο με τη θεωρία του μποζονίου Χιγκς”, ανακοίνωσε ο Τζον Γούμερσλι, επικεφαλής του Science and Technology Facilities Council της Βρετανίας.
Παράλληλα ο Τζο Ινκαντέλα, εκπρόσωπος του δύο ερευνητικών ομάδων του CERN κοντά στη Γενεύη δήλωσε: “Πρόκειται για ένα προκαταρκτικό αποτέλεσμα, αλλά πιστεύουμε ότι είναι πολύ ισχυρό και θεμελιωμένο”.

H παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν το 2012 ξεκίνησε στις 10 ώρα Ελλάδας. ΔΕΙΤΕ LIVE

Ο ΠΙΤΕΡ ΧΙΓΚΣ, 83 ΕΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΖΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Ο ΠΙΤΕΡ ΧΙΓΚΣ, 83 ΕΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΖΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Στις 11.00 θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στην έδρα του οργανισμού στη Γενεύη για την επεξήγηση των αποτελεσμάτων στα ΜΜΕ.
Στην παρουσίαση είναι παρόντες ο Βρετανός Πίτερ Χιγκς και άλλοι επιστήμονες που βοήθησαν στη διατύπωση της θεωρίας για τον μηχανισμό του Χιγκς στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Πως φτάσαμε μέχρι εδώ
Υστερα από μελέτη 600.000 σωματιδίων, οι επιστήμονες ξεχώρισαν 7.000 και έμειναν τελικά 160 με την μάζα του σωματιδίου του Higgs.
Η ανακάλυψη του μποζονίου θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το πως συμπεριφέρεται ο κόσμος που μας περιβάλλει. Από τους γαλαξίες και τα αστέρια, έως την ζωή μας πάνω στην Γη.

Πως μοιάζει:

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με μια θάλασσα από ιξώδες υγρό στην οποία καθώς περνούν τα σωματίδια, επιδραδύνονται και αποκτούν μάζα. Κάθε πεδίο έχει και το σωματίδιό του.

Εφόσον η επιστημονική κοινότητα αποδεχθεί την ύπαρξη του μποζονίου του Higgs, τότε, θα ανοίξει ο δρόμος για μια καινούρια φυσική.

Τι είναι το σωματίδιο του Higgs

Είναι γνωστό ως Σωματίδιο του Θεού. Η ύπαρξη του μποζονίου του Higgs προτάθηκε την δεκαετία του 60 από το βρετανό φυσικό Peter Higgs, ως ένας τρόπος να εξηγηθεί η αιτία που τα υπόλοιπα σωματίδια έχουν μάζα.

Τι είναι τα πρωτόνια 

Βρίσκονται στον πυρηνα των ατόμων που είναι βασική μονάδα ύλης. Τα πρωτόνια αποτελούνται από ακόμη μικρότερα σωματίδια: τρία Κουάρκ που συγκρατούνται από Γλουόνια.

Πηγή: newsit.gr
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *