24/04/2024

Έτοιμοι να παραλύσουν τη χώρα αγρότες και ναυτεργάτες

0

Έτοιμοι να παραλύσουν τη χώρα αγρότες και ναυτεργάτες

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Έτοιμοι να παραλύσουν τη χώρα αγρότες και ναυτεργάτες

 Αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα μεταξύ της κυβέρνησης με τους ναυτεργάτες και τους αγρότες.

Τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια για έκτη συνεχή ημέρα, ενώ υπουργός Ναυτιλίας κ. Κωστής Μουσουρούλης έστειλε τελεσίγραφο στους ναυτεργάτες να τερματίσουν σήμερα την απεργία τους. Η ΠΝΟ θα συνεδριάσει στις 10:00 το πρωί για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

«Με βάση τα δεδομένα που έχουμε από τη χθεσινή συνάντηση, δεν έχουμε κανένα λόγο να σταματήσουμε έναν αγώνα πετυχημένο», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΝΟ, Αντώνης Νταλακογιώργος και τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της απεργίας.

«Οι προτάσεις που κάναμε χθες και προχθές στην ΠΝΟ ικανοποιούν τα αιτήματα με το παραπάνω», διαμήνυσε ο υπουργός Ναυτιλίας στο ΣΚΑΙ.

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που δεν τελειώσει σήμερα η απεργία, ο κ. Μουσουρούλης ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της».

Αγρότες: Κρατούν ζεστές τις μηχανές

Στους δρόμους για όγδοη συνεχή μέρα παραμένουν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους, εξετάζοντας τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι σγροτοσυνδικαλιστές τηρούν στάση αναμονής για την κυβερνητική απάντηση στα αιτήματα που έχουν θέσει, με τα τρακτέρ να μενούν ακινητοποιημένα σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.

Τα μπλόκα αυξάνονται συνεχώς, από τον Έβρο, τη Δράμα, την Καβάλα, τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Νίκαια της Λάρισας, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Πελοπόννησο.

Οι αγρότες από τα διάφορα μπλόκα βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Τα αιτήματα των αγροτών αφορούν το αγροτικό πετρέλαιο, θέματα φορολόγησης, κοινοτικές επιδοτήσεις, τη χρήση νυχτερινού ρεύματος καθώς και το ασφαλιστικό τους.

«Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο του εφικτού, για στοχευμένες παρεμβάσεις», διαμηνύει στους αγρότες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πηγή: newsbomb.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *