16/04/2024

Ένα ντοκιμαντέρ για τον Γιώργο Λάνθιμο στους Αγίους Θεοδώρους

0

Αναζητώντας τον Λάνθιμο στην Κινέττα, είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ που εστιάζει στην πρώτη προσωπική ταινία του Γιώργου Λάνθιμου και γυρίστηκε στους Αγίους Θεοδώρους και συγκεκριμένα στο πρώην ξενοδοχείο «Χανικιαν» που σήμερα είναι το Isla Brown Corinthia.

 

«Κινέττα» είναι ο τίτλος της πρώτης προσωπικής ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου. Τα γυρίσματά της πραγματοποιήθηκαν το 2005 και για πολλούς κριτικούς θεωρείται η θρυαλλίδα του λεγόμενου Greek Weird Wave.
Σύμφωνα με το σενάριο, ένας αστυνομικός ερευνά μια σειρά από φόνους, αναπαριστώντας τους με τη βοήθεια ενός φωτογράφου και μιας καμαριέρας ενός τοπικού ξενοδοχείου.
Δύο δεκαετίες μετά, κι ενώ ο Λάνθιμος βρίσκεται στην κορυφή του παγκόσμιου κινηματογράφου, επιστρέφουμε εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα, στην Κινέττα.
Προσπαθούμε να εξερευνήσουμε τα πρώτα βήματα του Έλληνα σκηνοθέτη κι επίσης την επιλογή της τοπογραφίας της ταινίας, το ίδιο το τουριστικό θέρετρο των 70s λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα.
Για την «Κινέττα» και τον Γιώργο Λάνθιμο μιλούν στο βίντεο του NEWS24/7 οι ηθοποιοί της ταινίας, Άρης Σερβετάλης, Ευαγγελία Ράντου και Κώστας Ξυκομηνός.
Συνεντεύξεις – Παραγωγή: Κώστας Κουκουμάκας
Σενάριο – Σκηνοθεσία – Μοντάζ: Δημήτρης Κουλελής
Art Director: Γρηγόρης Κολλάρος
Editorial Director: Σταύρος Διοσκουρίδης
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *