16/04/2024

Άγνωστοι έκλεψαν όλους τους μαθητές σε εκδρομή στη Ρώμη

0

Άγνωστοι έκλεψαν όλους τους μαθητές σε εκδρομή στη Ρώμη – Τους πήραν χρήματα, ταυτότητες και προσωπικά αντικείμενα

Οι δράστες άνοιξαν τα λεωφορεία και πήραν όλες τις τσάντες που είχαν αφήσει μέσα τα παιδιά

«Μια τραυματική εμπειρία»

Ως μία πολύ τραυματική εμπειρία χαρακτήρισε προς το neakriti.gr όλο αυτό που συνέβη στην εκδρομή αυτή ο Κώστας Παναγόπουλος, που μάλιστα εκφράζει την προσωπική του πικρία για το γεγονός ότι η Διεύθυνση του σχολείουδεν έχει ενημερώσει τους γονείς, οι οποίοι ενημερώθηκαν μόνο από τα παιδιά τους.

«Τα παιδιά έφτασαν στη Ρώμη την Κυριακή το βράδυ. Τη Δευτέρα το βράδυ πήγαν να φάνε. Και όταν επέστρεψαν στα λεωφορεία διαπίστωσαν ότι τα είχαν ανοίξει. Και είχαν κλαπεί οι τσάντες των παιδιών, οι οποίες εμπεριείχαν προσωπικά είδη, ρούχα, χρήματα και δυστυχώς κλάπηκε και η τσάντα ενός καθηγητή, που ήταν μέσα οι αστυνομικές ταυτότητες των παιδιών. Τις είχε μαζέψει ο καθηγητής για να μην τις χάσουν τα παιδιά. Και εξαφανίστηκε και αυτή η τσάντα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Πήγε εκεί που ήταν τα λεωφορεία. Έκανε τις δικές της ενέργειες. Πήγαν και οι καθηγητές στο τμήμα και υπέβαλαν μήνυση, όπως με ενημέρωσε ο γιος μου», είπε ο κ Παναγόπουλος.

«Από την ενημέρωση που είχα κι εγώ μέσω της Διεύθυνσης του 2ου ΓΕ.Λ., πληροφορήθηκα πως με τη βοήθεια του Ελληνικού Προξενείου στην Ιταλία βρέθηκε λύση για την επιστροφή των παιδιών χωρίς να υπάρχει ζήτημα σχετικά με την απώλεια των ταυτοτήτων τους. Δεν έχω άλλες λεπτομέρειες για το συμβάν αυτό. Σίγουρα πάντως δεν πρέπει να είναι κάτι σπάνιο σε ό,τι αφορά την Ιταλία. Μόλις με το καλό επιστρέψουν τα παιδιά και οι καθηγητές, θα ζητήσω όλες τις πληροφορίες για το περιστατικό αυτό» δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνης Φουντουλάκης.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *