26/04/2024

Επιτέλους το νέο επαναστατικό προϊόν που κάνει τα μαλλιά να δείχνουν σαν φρεσκολουσμένα

0

Με ένα ψέκασμα τα μαλλιά φαίνονται φρεσκολουσμένα και πλούσια

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ξηρά σαμπουάν: Πώς να τα χρησιμοποιούμε;
Ρωτήσαμε τη δερματολόγο πώς να εφαρμόζουμε τα προϊόντα που χαρίζουν όγκο στα μαλλιά, ώστε να έχουμε τα μέγιστα οφέλη για το τριχωτό της κεφαλής.

Τις μέρες που έχουμε φορτωμένο πρόγραμμα μας βγάζουν ασπροπρόσωπους. Με ένα ψέκασμα τα μαλλιά φαίνονται φρεσκολουσμένα και πλούσια. Τα ξηρά σαμπουάν είναι μια από τις μεγαλύτερες καινοτομίες στο κομμάτι της ομορφιάς. Πρόκειται για προϊόντα σε μορφή πούδρας στερεής ή αεροζόλ (σπρέι), που περιέχουν συστατικά, όπως άμυλο και ταλκ, τα οποία απορροφούν τη λιπαρότητα καθώς και ουσίες που διογκώνουν την τρίχα όπως ο άργιλος και το πυρίτιο. Ορισμένα περιέχουν επίσης άλατα αλουμινίου για ενισχυμένη δράση, φυτικά εκχυλίσματα, όπως η τσουκνίδα, για περαιτέρω μείωση του σμήγματος, ή και μόρια που σταθεροποιούν το χτένισμα’.

Πώς δρουν: Όπως συνεχίζει η δερματολόγος, τα οφέλη τους είναι πολλά. ‘Όταν εφαρμόζονται στο τριχωτό, η πούδρα απορροφά το σμήγμα και κατόπιν απομακρύνεται από τα μαλλιά με το χτένισμα. Η κύρια χρήση τους είναι το φρεσκάρισμα των μαλλιών και η ανανέωση του χτενίσματος μεταξύ των λουσιμάτων. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι αποτελούν μια εύκολη και γρήγορη λύση για την καθαριότητα του τριχωτού, που μπορεί να εφαρμοστεί οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Παράλληλα, προσδίδουν εντυπωσιακό όγκο, ακόμα και στα λεπτά και αδύναμα μαλλιά, γιατί τα στοιχεία που περιέχουν δημιουργούν ένα περίβλημα γύρω από κάθε τρίχα αυξάνοντας τη διάμετρό της. Επιπλέον, τα σωματίδια της πούδρας που περιβάλλουν την τρίχα αυξάνουν την τριβή των τριχών και τις απωθούν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μην κολλάνε τα μαλλιά και να φαίνονται πλουσιότερα. Έτσι, αποφεύγεται το συχνό λούσιμο που συνεπάγεται συχνό στάιλινγκ με πιστολάκι ή ψαλίδι και θερμική καταπόνηση των μαλλιών. Ακόμα, προστατεύεται το χρώμα των βαμμένων μαλλιών που εξασθενεί με τα συχνά λουσίματα’.

Πώς να τα χρησιμοποιούμε:

Το δέρμα είναι ένα ζωντανό όργανο που χρειάζεται σωστή περιποίηση. Επομένως, σε περιπτώσεις κάποιας δερματοπάθειας, χρειάζεται να συμβουλευτούμε το δερματ
Πώς να τα χρησιμοποιούμε: Το δέρμα είναι ένα ζωντανό όργανο που χρειάζεται σωστή περιποίηση. Επομένως, σε περιπτώσεις κάποιας δερματοπάθειας, χρειάζεται να συμβουλευτούμε το δερματολόγο προτού εφαρμόσουμε ξηρό σαμπουάν όπως ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Η ειδικός τονίζει: ‘Σε συχνή ή υπερβολική χρήση, τα κατάλοιπα της πούδρας καλύπτουν τα λέπια της τρίχας, κάνοντας τα μαλλιά θαμπά και ξηρά. Επιπλέον, υπολείμματα του προϊόντος μένουν στο δέρμα της κεφαλής και ίσως συμβάλλουν στην εμφάνιση ή επιδείνωση της ξηροδερμίας και της πυτιρίδας’. Παράλληλα, όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα και δερματοπάθεια πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί στην επιλογή των συστατικών. ‘Επομένως, το τακτικό λούσιμο των μαλλιών παραμένει σημαντικό: με αυτό απομακρύνονται από το κεφάλι οι ακαθαρσίες, τα μικρόβια, αλλά και τα νεκρά κύτταρα. Έτσι, η απολέπιση του δέρματος του κεφαλιού που γίνεται με το λούσιμο οδηγεί στην ανανέωσή του και στη σωστή ανάπτυξη και υγεία των μαλλιών’.

Κανόνες για τη σωστή χρήση του ξηρού σαμπουάν, σύμφωνα με τη δερματολόγο:
-Εφόσον το εφαρμόζετε, κάντε το σε λογικά πλαίσια.
-Να χρησιμοποιείτε μικρή ποσότητα.
-Επιλέξτε ένα προϊόν που αφήνει λίγα κατάλοιπα.
-Κατά το λούσιμο να γίνονται δύο περάσματα, ένα με σαμπουάν βαθέος καθαρισμού για απομάκρυνση των υπολειμμάτων του ξηρού σαμπουάν και ένα με το ειδικό σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών.
-Αν κάνετε μακροχρόνια και συχνή χρήση του ξηρού σαμπουάν, συστήνεται εβδομαδιαία περιποίηση του δέρματος του κεφαλιού με μάσκα απολέπισης (exfoliating scalp mask) και με πρωτεϊνική θεραπεία επανόρθωσης.
-Σε περίπτωση κάποιας πάθησης στο τριχωτό της κεφαλής, όπως ξηροδερμία, σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, ψωρίαση συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας για τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στα μαλλιά σας.

 

Πηγή: elle.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *