20/06/2024

VIDEO Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά την ψήφιση του ν. 4093/2012

1

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων για τις επιπτώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά την ψήφιση του ν. 4093/2012

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

ΜικρογραφίαΠραγματοποιήθηκε η έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις επιπτώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά  την ψήφιση του ν. 4093/2012, καθότι μετά την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου  Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 – Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του  ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής  2013-2016, θίγονται άμεσα τα συμφέροντα του Δήμου εφόσον προβλέπονται περικοπές πόρων, απολύσεις εργαζομένων και δημιουργία  «Παρατηρητηρίου» στους Δήμους.

Αυτό που προσέξαμε μόλις πλησιάσαμε το κτήριο του Δημαρχείου, ήταν η οργανωμένη κατάληψη με αγωνιστική υπόκρουση και το έντονα φορτισμένο περιβάλλον.

Προτρέχοντας σας ενημερώνω ότι οι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι συμπαρατάχθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων αλλά και ταυτόχρονα επιχείρησαν να προασπιστούν τα ίδια τα συμφέροντα του Δήμου. Τους απόντες τους δικαιολόγησαν οι Αρχηγοί των παρατάξεων στις οποίες ανήκουν. Αυτό που γενικά επικράτησε ήταν η σύμπνοια και ο παραμερισμός κάθε πολιτικής σκοπιμότητας μπροστά στον κοινό σκοπό. Αν το αναλύσουμε ,βέβαια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο καθένας από όσους πήρε τον λόγο είχε πολιτική σκοπιμότητα, αλλά αφού συμφώνησαν οι Σύμβουλοι και οι λοιποί ομιλητές να μην δώσουν πολιτική διάσταση στην προσπάθεια αυτή, δε θα το κάνουμε κι εμείς.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=gNXlX2Jemog&feature=g-upl]

Ο κ Δήμαρχος  με εξαιρετικά χαμηλή ένταση φωνής ξεκίνησε την τοποθέτησή του εκφράζοντας την αντίθεση στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, έκανε λόγο για “εκτροπή” την οποία δεν θα επιτρέψει να συμβεί. Τόνισε ότι τον Δήμαρχο τον εξέλεξε ο λαός και δεν τον διορίζει κανένας υπουργός γι’ αυτό και δεν παραδίδει τα κλειδιά του Δημαρχείου, έχει μια εμμονή με τα κλειδιά ο κ Δήμαρχος θα θυμάστε και τα κλειδιά της Λουτράκι ΑΕ.

Ο κ Παύλου δήλωσε αλληλέγγυος και αποφάσισε να παραμερίσει τις όποιες πολιτικές διαφορές στην προσέγγιση της επίλυσης των θεμάτων. Σε αυτό ήταν σύμφωνοι και ο κ Γκιώνης και ο κ Πετρίτσης.

Ο κ Γκιώνης εκτός του μηνύματος συμπαράστασης πρότεινε και το ουσιαστικό να δηλώσουν ότι οι υπάλληλοι είναι αναγκαίοι και τόνισε ότι δεν υπάρχει πλεονασμός εργαζομένων.

Ο κ Πετρίτσης έδωσε μια παραστατική εικόνα της κατάστασης στη χώρα κάνοντας λόγο για ανθρωπιστική κρίση: απολύσεις και για τα ΜΜΕ που διασπούν τον κοινό αγώνα και κάνουν τους πολίτες να δυσανασχετούν εναντίον του εκάστοτε κλάδου που απεργεί. Φυσικά και ο κ Πετρίτσης στάθηκε αλληλέγγυος.

Στην τοποθέτηση του Προέδρου του ΔΣ Σπ. Νικολάου είχε ενδιαφέρον ο εύστοχος παραλληλισμός της επετείου της 17ης Νοεμβρίου (Πολυτεχνείο) του 1973 με τη σημερινή ημερομηνία 17 Νοεμβρίου 2012. Τα αιτήματα παραμένουν ίδια: Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία τώρα προστίθεται και η ανάγκη για Εργασία.

Ακολουθούν τα βίντεο από τη σημερινή Συνεδρίαση με τοποθετήσεις Δημοτικών Συμβούλων, της Προέδρου των εργαζομένων του Δήμου, καθώς και εκπροσώπων κομμάτων.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “VIDEO Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά την ψήφιση του ν. 4093/2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *