18/07/2024

iPhone 14: Αυτό είναι το νέο υπερσύγχρονο τηλέφωνο της Apple

0

Τα αποκαλυπτήρια των χαρακτηριστικών των νεών iPhone 14 έκανε ο CEO της εταιρείας Τιμ Κουκ βάζοντας τέλος στην αγωνία όλων. Επίσης παρουσιάστηκαν και τα Apple Watch Series 8 και Apple Watch Pro, τα AirPods Pro 2, το iPad 10ης γενιάς αλλά και τα λογισμικά iOS 16 και watchOS 9.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν η τιμή του νέου δημιουργήματος της Applle το iPhone 14 θα ξεκινά από 799 δολάρια, διατηρεί δηλαδή την ίδια τιμή με το περσινό iPhone 13, αλλά με όλα τα νέα χαρακτηριστικά. Από την άλλη η τιμή για το μεγαλύτερο μοντέλο iPhone 14 Plus θα ξεκινά από τα 899 δολάρια.

Να σημειωθεί ότι υπήρχε ανησυχία ότι υπήρχε περίπτωση η τιμή να ήταν αυξημένη λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού και πληθωριστικών πιέσεων, αλλά κάτι τέτοιο τελικά δεν επαληθεύτηκε.

Η Apple έκανε γνωστό ότι σταματά το iPhone Mini, ενώ το iPhone 14 θα διατίθεται σε μεγέθη οθόνης 6,1 και 6,7 ιντσών για το Max.

 

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά του iPhone 14 έχει μια κύρια κάμερα 12 megapixel, με μεγαλύτερο και ταχύτερο αισθητήρα και κατά 49% βελτιωμένη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο δεύτερος φακός στο πίσω μέρος της συσκευής (και σε διαγώνια διάταξη) είναι ένας υπερ-ευρυγώνιος. Η εμπρόσθια (selfie) κάμερα έχει και αυτή αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά και κατά 38% καλύτερη απόδοση στο χαμηλό φωτισμό.

 

Σύνδεση με δορυφόρο!

Παράλληλα η Apple αποκάλυψε και τη λειτουργία δορυφορικής συνδεσιμότητας που ονομάζεται Emergency SOS via Satellite.  Πρόκειται για ένα εργαλείο το οποίο προορίζεται ώστε να βοηθά  τους ανθρώπους να επικοινωνούν όταν η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας τους είναι εκτός λειτουργείας.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία κατασκευάστηκε ώστε οι συσκευές iPhone 14 να μπορούν να συνδέονται σε δορυφόρους όταν δεν βρίσκονται κοντά σε επίγειο πύργο. Αυτό πολύ απλά θα επιτρέπει στους χρήστες να στρέψουν τη συσκευή τους προς έναν δορυφόρο, τον οποίο το τηλέφωνο θα βοηθήσει στον εντοπισμό του και με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν πληροφορίες για να λάβουν βοήθεια έκτακτης ανάγκης.

Η Apple, μάλιστα, έκανε γνωστό ότι δημιούργησε έναν μηχανισμό συμπίεσης σύντομου κειμένου για τη συμπύκνωση των μηνυμάτων που χρειάζονται περίπου 15 δευτερόλεπτα για να σταλούν αν ο χρήστης έχει καθαρή θέα του ουρανού.

Τέλος η κάρτα SIM

Βασική καινοτομία της τελευταίας σειράς iPhone είναι ΄ότι σταματά την κάρτα SIM και χρησιμοποιεί μια ψηφιακή κάρτα «e-SIM».

Με αυτό τον τρόπο ο κάτοχος του κινητού μπορεί να αποθηκεύει πολλαπλές e-SIM στην ίδια συσκευή και να έχετε πολλαπλά προγράμματα κινητής τηλεφωνίας και αριθμούς τηλεφώνου στο ίδιο τηλέφωνο. Από την άλλη εμποδίζει την αφαίρεση της φυσικής κάρτας SIM σε περίπτωση κλοπής του κινητού.

Τα χαρακτηριστικά του νέου AppleWatch 8

Παράλληλα παρουσιάστηκε και το νέο AppleWatch 8, το οποίο θα έχει μεγαλύτερη οθόνη, νέες προσόψεις με πρωτότυπα και ελκυστικά θέματα. Βελτιωμένα χαρακτηριστικά του είναι η ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην υγεία και τη φυσική κατάσταση του χρήστη, η ασφάλεια και η συνδεσιμότητα. Το νέο AppleWatch έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί τον κύκλο ωορρηξίας των γυναικών. Το AppleWatch 8 θα είναι διαθέσιμο (στις ΗΠΑ) από τις 16 Σεπτεμβρίου και από 399 δολάρια.

 

Τα νέα AirPods

Παρουσιάστηκαν επίσης και τα ασύρματα ακουστικά AirPods Pro τα οποία θα είναι διαθέσιμα από τις 9 Σεπτεμβρίου και θα κοστίζουν 249 δολάρια.

Τα καινούργια ακουστικά, προσφέρουν αισθητά βελτιωμένα ποιότητα ήχου και καλύτερη συνδεσιμότητα. Τα AirPods θα έχουν χρόνο ακρόασης 6 ωρών με μία μόνο φόρτιση, κάτι που είναι καλύτερο από τα αρχικά AirPods Pro.
Κάθε ακουστικό θα κάνει έναν ειδικό θόρυβο για να μπορεί εύκολα να το βρει ο χρήστης.
Υπάρχει επίσης ένα ηχείο στο κάτω μέρος της θήκης που θα κάνει έναν δυνατό θόρυβο για να σας βοηθήσει να το βρείτε.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *