22/06/2024

Apple: ετοιμάζει υπηρεσία οnline αναζήτησης και web TV

0

Apple: ετοιμάζει υπηρεσία οnline αναζήτησης και web TV

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Apple: ετοιμάζει υπηρεσία οnline αναζήτησης και web TVΤα σχέδια στο Cupertino ποτέ δεν σταματούν και όπως λέει μια δημοφιλής φράση ”Sky is the limit”. Mετά από την ανακοίνωση του ιστορικού ορόσημου καθαρών κερδών ύψους 18 δισ. δολαρίων για το α’ οικονομικό τρίμηνο του 2015, (το υψηλότερο που πέτυχε ποτέ εταιρεία στην ιστορία της σύγχρονης Αμερικής), η Apple αναζητά τις επόμενες ευκαιρίες που θα εκτοξεύσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη της.

Σύμφωνα με το Cult of Mac, η καλιφορνέζικη εταιρεία έχει δημοσιεύσει αγγελία ψάχνοντας προγραμματιστή η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων για την αναζήτηση ”ενός project manager που θα εργαστεί σε μια πλατφόρμα αναζήτησης που θα υποστηρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες και θα  συντελέσει στην επανάσταση του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν τους υπολογιστές και τις φορητές συσκευές τους”.

Όπως αναφέρει το Engadget, το πιο πιθανό είναι ότι η Αpple δεν θα προσφέρει μια εναλλακτική στην μηχανή αναζήτησης της Google, αλλά θα ενσωματώσει την τεχνολογία αναζήτησης στην ψηφιακή βοηθό Siri, στο Safari και στο Spotlight. Υπάρχει δε η πιθανότητα να μην πρόκειται για μια αυτόνομη μηχανή αναζήτησης αλλά ένα εξελιγμένο Spotlight.

Mεγαλύτερες πιθανότητες συγκεντρώνει η ενσωμάτωση μιας νέας τεχνολογίας αναζήτησης σε υφιστάμενες εφαρμογές, όπως ένα βελτιωμένο Spotlight
Mεγαλύτερες πιθανότητες συγκεντρώνει η ενσωμάτωση μιας νέας τεχνολογίας αναζήτησης σε υφιστάμενες εφαρμογές, όπως ένα βελτιωμένο Spotlight

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το Verge η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρείες παραγωγής τηλεοπτικού περιεχομένου για την δημιουργία μιας συνδρομητικής υπηρεσίας τηλεόρασης. Μάλιστα έχει ήδη πραγματοποιηθεί η επίδειξη της συγκεκριμένης πλατφόρμας στις εταιρείες.

Ο Tim Cook έχει καταστήσει σαφές ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται έντονα για να εισέλθει στην συγκεκριμένη αγορά, κάτι που εξάλλου δεν αποτελεί μυστικό μετά από το λανσάρισμα του Apple TV set top box το 2009. Ωστόσο οι εταιρείες που έχουν εδραιωθεί στην αγορά της καλωδιακής τηλεόρασης δεν βλέπουν με καλό μάτι την επέκταση της Apple και είναι σίγουρο ότι θα θέσουν προσχώματα στην προσπάθεια του Cupertino.

Δεν σταματάει πουθενά

Στην σκιά των πρώτων ”πυροβολισμών” της μάχης που ξεκίνησε τον τομέα των αυτοοδηγούμενων οχημάτων  μεταξύ Google και Uber, τοπικό μέσο του Σαν Φρανσίσκο κάνει λόγο για εμφάνιση μαύρων μίνι βαν στους δρόμους της πόλης.

Τα οχήματα έφεραν κάμερες στο πάνω μέρους τους, κάτι που ερμηνεύεται από ειδικούς ως δοκιμές αυτοοδηγούμενου οχήματος. Κάποιοι μίλησαν για την ανάπτυξη μιας υπηρεσίας τύπου Street View, ωστόσο σύμφωνα με τον ειδικό Rob Enderle ο αριθμός των καμερών παραπέμπουν σε δοκιμές αυτοοδηγούμενων οχημάτων. ”Πολλές κάμερες. (Τα οχήματα) έχουν κάμερες στραμμένες προς τα κάτω στις τέσσερις γωνίες του οχήματος”.

Tι μπορεί να κρύβεται πίσω από τις δοκιμές των μίνι βαν της Apple;
Tι μπορεί να κρύβεται πίσω από τις δοκιμές των μίνι βαν της Apple;

Τα οχήματα είναι μισθωμένα (leasing) από την Apple ενώ εντοπίστηκαν και στους δρόμους του Brooklyn. Τόσο οι οδηγοί των οχημάτων όσο και η εταιρεία τηρούν σιγήν ιχθύος ως προς το θέμα για την ώρα. Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι η εταιρεία δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές που διαθέτουν άδεια για δοκιμές αυτοοδηγούμενων οχημάτων ωστόσο αυτό δεν αποκλείει την συνεργασία με άλλους έχοντες την άδεια.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *