30/04/2024

Γ. Πετρίτσης: Εγκρίθηκαν έργα 4εκ 800 χιλ ευρώ για την Κορινθία, σημαντικά έργα για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων [Video]

0

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Πετρίτσης μιλώντας στο Loutrakitv.gr έκανε γνωστό ότι στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίθηκαν σημαντικά έργα για την Κορινθία ύψους  4εκ 800 χιλ ευρώ που αφορούν και τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων. Οι μελέτες που χρειάζονται θα ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα δημοπρατηθούν μέσα στο 2017.
Τα έργα αφορούν:

  • Συντηρήσεις του επαρχιακού και του εθνικού δικτύου, στον δρόμο Ισθμού – Αγ. Θεοδώρων.
  • Εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων των 2 κυκλικών κόμβων (αφορούν κολυμβητήριο και το πιο σημαντικό το Νέο Λύκειο Λουτρακίου), προκειμένου να γίνει άμεση ένταξη αυτού του έργου ύψους 713 χιλ ευρώ.
  • Υπογράφεται η προγραμματική σύμβαση της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας με την αρχαιολογική Υπηρεσία για τη συνέχιση των ανασκαφικών ερευνών στην Ρωμαϊκή έπαυλη που βρίσκεται στην Κατουνίστρα
  • Ύστερα από παύση του έργου λόγω θανάτου του προηγούμενου αναδόχου τώρα υπογράφεται συμφωνητικό με τον νέο εργολάβο ώστε να ολοκληρωθεί ο δρόμος Περαχώρα – Πίσια καθώς και η είσοδος των Πισίων.
  • Δίνεται μια προσωρινή λύση στο δρόμο Σχίνου – Αλεποχωρίου, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία για την οριστική λύση. Σε ότι αφορά τον δρόμο Σχίνου – Αλεποχωρίου ο κ. Πετρίτσης αναγνώρισε ότι οι κάτοικοι είναι πραγματικά μάχιμοι για να δοθεί λύση, ωστόσο σημείωσε ότι παρότι η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας το παρακολουθεί στενά επειδή το έργο είναι διαπεριφερειακό ( ο δρόμος ανήκει κατά 1/4 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και κατά 3/4 στην Περιφέρεια Αττικής) είναι δύσκολη η συνεννόηση μεταξύ των Περιφερειών και γι’ αυτό χρονοτριβεί η επίλυση, ωστόσο ήδη βρίσκονται στην ολοκλήρωσή τους μελέτες  που θα επιτρέψουν μια προσωρινή διαχείριση αυτού του δρόμου.Δείτε το βίντεο:

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *