Τι είναι αυτό το πράγμα που μοιάζει με νερό
θα ρωτήσεις και εμείς θα σου απαντήσουμε πως πρόκειται για το πιο περίεργο και cool επιδόρπιο που έχεις δει ποτέ: “κεικ στάλα”.
Αυτή η περίεργη γαστρονομική δημιουργία εμφανίστηκε για πρώτη φορά από τα χεράκια του Νεοϋορκέζου Darren Wong και αποτελείται από νερό και Άγαρ-Άγαρ Το Αγάρ- Αγάρ είναι μπαχαρικό σε σκόνη που περιέχει 84% φυτικές ίνες και παράγεται από καθαρό εκχύλισμα λευκών φυκιών.
Η συγκεκριμένη “ανακάλυψη” είναι εμπνευσμένη από ένα viral Ιαπωνικό φαγητό του 2014.
– Έλα πες… Θες να του κάνεις poke! –
“Ένας από τους λόγους που μου αρέσει αυτό το επιδόρπιο είναι γιατί ξυπνάει παραπάνω από μια αισθήσεις την ίδια στιγμή. Σε ικανοποιεί γευστικά, σαν μυρωδιά αλλά και οπτικά.”, είπε ο Wong.
Κι ενώ μοιάζει σαν να είναι έτοιμο να σκάσει, το “κεικ στάλα” μπορεί να κοπεί σαν ζελέ. Ωστόσο πρέπει κανείς να το φάει γρήγορα αφού μέσα σε μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου θα αρχίσει να λιώνει.
Ναι.. κι εμείς δεν έχουμε καταλάβει ακριβώς τι γεύση μπορεί να έχει.
“Είναι σαν να τρως μια τεράστια στάλα βροχής, duuuh???”, δήλωσε ο δημιουργός.
Το “κεικ” έχει γεύση νερού, ενώ συνοδεύεται με αλεύρι σόγιας και σιρόπι μαύρης ζάχαρης.
Κατά γενική ομολογία πάντως, οι περισσότεροι λένε πως είναι πολύ πιο όμορφο στην όψη παρά στη γεύση.