20/09/2024

Η αγάπη θέλει δύο…για να κρατήσει ο γάμος [Νέα έρευνα]

0

Η αγάπη θέλει δύο…για να κρατήσει ο γάμος [Νέα έρευνα]

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1541344
Έχετε σχέση πολλά χρόνια και έχει φτάσει η ώρα πια να κάνετε το μεγάλο βήμα, να παντρευτείτε. Και το αποφασίζετε. Και φοβάστε περισσότερο. Και έχετε μεγαλύτερες και περισσότερες αμφιβολίες. Θα κρατήσει ο γάμος μας ή θα χαλάσει τη σχέση μας;

Λένε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα. Είναι άραγε αλήθεια; Ή απλά δεν έχει βρεθεί το μυστικό εκείνο που μπορεί να κάνει τον έγγαμο βίο όμορφο και ήρεμο, αντί για καταπιεστικό και τελικά ψυχοφθόρο; Γιατί πρέπει ο γάμος να θεωρείται από πολλούς αναγκαίο κακό;

Και γιατί θα πρέπει να αλλάξει ο γάμος τη σχέση σας, στην οποία περνάτε τόσο όμορφα; Στο κάτω κάτω ένα δακτυλίδι είναι. Όσα στοιχεία πρέπει να υπάρχουν σε μια σχέση, για να είναι υγιής, τα ίδια πρέπει να διατηρούνται και στον γάμο.

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Έπειτα, ειλικρίνεια. Ύστερα, ίδια αίσθηση του χιούμορ. Αυτό το τελευταίο μην το προσπερνάτε, γιατί αν λείπει δημιουργούνται πιο εύκολα παρεξηγήσεις και κατά συνέπεια τσακωμοί και εντάσεις.

Αυτά, όμως, δεν χάνονται μετά την τελετή. Είτε υπάρχουν είτε όχι, και αν δεν υπάρχουν τότε το πιθανότερο είναι πως το ζευγάρι δεν θα φτάσει ποτέ στα σκαλιά της εκκλησίας.

Τι αλλάζει, λοιπόν; Ή καλύτερα τι πρέπει να γίνει παραπάνω, ώστε ο έγγαμος βίος να μην γίνει αβίωτος; Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Βρετανία, η λύση είναι μια: δύο από όλα! Τι σημαίνει αυτό;

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά δύο χιλιάδες ζευγάρια, οι οποίοι έπρεπε να πουν το δικό τους μυστικό. Το αποτέλεσμα ξεκάθαρο και όχι αναμενόμενο. Επειδή πολλοί σκεφτήκατε πως σημαντικό κομμάτι αποτελεί η ερωτική χημεία και η τακτική σεξουαλική επαφή, σας λέμε μόνο πως δεν είναι αυτό το μυστικό. Μάλιστα, το σεξουαλικό κομμάτι της σχέσης βρίσκεται στην 20ή θέση των “μυστικών” για έναν όμορφο γάμο.

Ποιο όμως είναι το πρώτο; Το να υπάρχουν στο σπίτι δύο από όλα, δύο τηλεοράσεις, δύο αυτοκίνητα, δύο τουαλέτες, δύο λάπτοπ!

Η λύση για να μην υπάρχουν τσακωμοί είναι να αγοράσετε σχεδόν τα πάντα επί δύο
Η λύση για να μην υπάρχουν τσακωμοί είναι να αγοράσετε σχεδόν τα πάντα επί δύο

Φυσικά, μέσα στη λίστα υπάρχουν και οι κλασικές αξίες, η εμπιστοσύνη, ο συμβιβασμός, η ειλικρίνεια, το καθημερινό “σ’ αγαπώ”, οι ξεχωριστοί λογαριασμοί τραπέζης, το να θυμούνται τα γενέθλια και τις επετείους.

Όπως όμως τονίζει ο συγγραφέας Andy Gibney, που έχει γράψει το βιβλίο How to Seduce Your Wife (or Anyone Else’s), η ύπαρξη των παραπάνω δεν είναι τόσο απλή στη σύγχρονη κοινωνία. Οι γάμοι σήμερα πρέπει να επιβιώσουν, έχοντας στη ζωή τους και την τεχνολογία.

Και αυτό σας φαίνεται απλό, σκεφτείτε πόσες φορές έχετε καβγαδίσει για το τι θα δείτε στην τηλεόραση ή για το πόση ώρα περνά ο καθένας μπροστά στον υπολογιστή.

Ο ίδιος επισημαίνει και την σημασία του ρομαντισμού, που ποτέ βλάπτει, αλλά αντίθετα μπορεί να αναζωογονήσει μια σχέση. Δεν θα σας φαινόταν πολύ όμορφο ο σύντροφός σας ή ο σύζυγός σας να σας φέρει ένα απόγευμα κάποιο δώρο χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος;

Άλλα τέτοια μυστικά μπορούν να θεωρηθούν το φιλί για καληνύχτα, η αποδοχή των λαθών μας, τα χάδια και τα οι αγκαλιές, τα κοινά χόμπι, η συζήτηση των προβλημάτων και το να μην πάει για ύπνο το ζευγάρι τσακωμένο.

Ανάμεσα στα μυστικά ενός καλού γάμου είναι το ζευγάρι να μην πηγαίνει ποτέ για ύπνο τσακωμένο
Ανάμεσα στα μυστικά ενός καλού γάμου είναι το ζευγάρι να μην πηγαίνει ποτέ για ύπνο τσακωμένο

Για να αποφευχθούν περισσότερες διαφωνίες, όμως, ο Gibney υποστηρίζει πως απαραίτητη είναι η ύπαρξη διπλών συσκευών στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο, για παράδειγμα όσον αφορά την τηλεόραση, δεν χρειάζεται να συμφωνήσετε, ούτε να τσακωθείτε, απλά να επιλέξετε σε ποια από τις δύο συσκευές θα καθίσετε. Αν το σκεφτείτε λίγο, δεν έχει και άδικο…

Όλα τα υπόλοιπα απαιτούν έτσι και αλλιώς προσπάθεια. Γιατί να χρειάζεται και σε αυτά; Ο καθένας τα δικά του για μια ήρεμη και πιο ευχάριστη κοινή ζωή, λοιπόν. Η αλήθεια πάντως είναι πως αντίστοιχη άποψη δεν έχει κυκλοφορήσει ξανά και αποτελεί όντως μια καλή ιδέα.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *