20/09/2024

Έχουμε ή όχι Ισότητα των Φύλων στο Λουτράκι; – Τι λένε οι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι; [Video]

4

Συμπέρασμα: Είτε έχουμε ήδη ισότητα, είτε δεν ελπίζουμε καν στην εξίσωση των δύο φύλων

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Έχουμε ισότητα των φύλων ΛουτράκιΜερικές από τις φράσεις που ακούστηκαν είναι : “Πόσοι άντρες τρώνε ξύλο!”, ” Η κοινωνία είναι φαλλοκρατική”, “Η κοινωνία είναι ανδροκρατούμενη”,”Δεν υπάρχει και πολύ ενδιαφέρον από τις γυναικές”.

Με το ζόρι συμπληρώθηκαν τα μέλη για να γίνει επιτροπή ισότητας των φύλων στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων.

Συμπέρασμα:  Είτε έχουμε ήδη ισότητα των φύλων είτε δεν ελπίζουμε καν στην εξίσωση των δύο φύλων.

Ωραία στιγμή στο βίντεο μετά το 7:30′ ήταν η διαπίστωση “Πόσοι άντρες τρώνε ξύλο!” αυτό ακούστηκε τη στιγμή που ο Δημ. Σύμβουλος Χρ. Ασημακόπουλος ανέλυε τις θέσεις του για την ταξική και ανδροκρατούμενη κοινωνία. Η Αντιδήμαρχος κα Πρωτοπαππά συμφώνησε με έμφαση, λέγοντας ακόμα πιο απροκάλυπτα ότι η κοινωνία είναι φαλλοκρατική.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=SmyDnJrKrpQ]

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου όπου συζητήθηκε σαν θέμα: Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων. Στόχος της επιτροπής αυτής είναι η υποστήριξη του ασθενούς γυναικείου φύλου σε θέματα όπως είναι η βία κατά των γυναικών και άλλα ζητήματα όπου η γυναίκα παραγκωνίζεται από τους άνδρες.

Εντέλλει η σχηματισθείσα επιτροπή είναι επταμελής (+ αναπληρωματικά μέλη) με πρόεδρο την κα Μ. Πρωτοπαππά,  μέλη τις κυρίες Κορδαλή, Θεοδώρου, Βενετσάνου, Μαυροπούλου, Παππά, Σταμούλη, Βενετσάνου, Τερχίνογλου, τον κύριο Κυρίτση και υπήρχαν και αιτήσεις από τις δημότισσες Μήτρου Αναστασία (εκεί έγινε ένα μπέρδεμμα με το επίθετο της μητέρας που είναι πιο γνωστό), Χαραλαμπίδου και Πατερούδη.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το 2011 ο Δήμος μας είχε υπογράψει Ευρωπαϊκή Χάρτα για ένταξη στο σχέδιο δράσης προκειμένου να διασφαλιστεί στον Δήμο μας η ισότητα των φύλων. Μέχρι το 2013 έπρεπε να είχε υπογραφεί ένα τοπικό σχέδιο δράσης, πράγμα το οποίο δεν έγινε με αποτέλεσμα να χαθούν πολλά από τα προγράμματα στα οποία θα μπορούσε να ενταχθεί ο Δήμος Λουτρακίου.
Επειδή θεωρείται ότι χρειάζεται να γίνει προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση τα μέλη της επιτροπής που συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα καλούνται να διαμορφώσουν έναν άξονα δράσεων και να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η κα Πρωτοπαππά κάλεσε και τα ΜΜΕ να προβάλλουν το σπουδαίο αυτό ζήτημα, ένα ζήτημα αρκετά σπουδαίο για να προβληθεί, αλλά όχι και τόσο σπουδαίο ώστε να δαπανηθούν χρήματα για την καμπάνια προβολής.

Κλείνοντας να σημειώσουμε την εύστοχη παρατήρηση του Αντιπροέδρου του ΔΣ Μπ. Γεωργίου πως δεν υπήρχε και πολύ ενδιαφέρον για συμμετοχή στην εν λόγω επιτροπή αν κρίνει κανείς από τα ονόματα που την αποτελούν που είναι άτομα από τον κύκλο γνωστών της πλειοψηφίας. Μάλιστα δεν κατάφεραν να μαζευτούν παραπάνω από τους απαιτούμενους για επταμελή επιτροπή, ενώ άλλες επιτροπές, όπως η επιτροπή διαβούλευσης αριθμεί πάνω από 50 άτομα.

Πηγή: loutrakitv.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

4 thoughts on “Έχουμε ή όχι Ισότητα των Φύλων στο Λουτράκι; – Τι λένε οι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι; [Video]

  1. Τι άλλο θέλει πια η Μαρία; Αντικαταστάτρια του Δημάρχου έγινε. Θέλει κι άλλη ισότητα;

  2. Αυτοί που είναι στις επιτροπές πληρώνονται. Έχει κονόμα η δουλειά. Γι’ αυτό γίνονται. Ποια γυναίκα που την χτυπάει ο άνδρας της θα πάει να εμπιστευτεί τη γειτόνισσα που είναι στην επιτροπή; Αυτά είναι για το μεγάλο Λονδίνο δεν κάνει η συνταγή για το Λουτράκι που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.

  3. Τι να σου πω από ισότητα άλλο τίποτα. Δεν θα γίνουμε ποτέ Ευρώπη. Η Ελλάδα κουβαλάει τα κατάλοιπα της τουρκοκρατίας βαθιά χαραγμένα στο DNA του κάθε άντρα.

  4. ΚΑΙ ΝΑΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ Ο ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ! ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΠΟΥ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *