18/10/2024

Ο Υποψ. Βουλευτής ΝΔ Νίκος Ταγαράς στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για χωροταξικό, ανάπτυξη οικονομίας και την επόμενη ημέρα που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση [Video]

Ο Υποψ. Βουλευτής ΝΔ Νίκος Ταγαράς στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για χωροταξικό, ανάπτυξη οικονομίας και την επόμενη ημέρα που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση [Video]

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Στιγμιότυπο 2015-01-23, 12.38.10 π.μ.Ο Νίκος Ταγαράς στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σε μια συζήτηση με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα στην εκπομπή “Αταίριαστοι″ απάντησε με ευθύτητα και με επιχειρήματα για το τι εισπράττει από τον κόσμο της Κορινθίας είπε ότι ο κόσμος της Κορινθίας, όπως σε όλη την Ελλάδα, είναι αγανακτισμένος, προβληματισμένος για την επόμενη μέρα αλλά και συνειδητοποιεί ότι οι θυσίες που έκανε δεν πρέπει να πάνε χαμένες.

Σε ερώτηση που αφορούσε το προβάδισμα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ταγαράς απάντησε ότι υπάρχουν πολλοί αναποφάσιστοι που σε συζητήσεις αφού βγάλουν τον προβληματισμό τους και την αγωνία τους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στη συνέχεια μέσα από τον προβληματισμό τους σκέφτονται πιο ψύχραιμα και πιο υπεύθυνα τελικά αποφασίζουν διαφορετικά στο τέλος της συζήτησης. Έτσι τα δημοσκοπικά δεδομένα μπορούν να αλλάξουν κάτω από τις συνθήκες που περνάμε και ο μικρός χρόνος των τεσσάρων ημερών είναι αρκετός για ν’ αλλάξει τα δημοσκοπικά δεδομένα.

Σε σχέση με τις ακραίες θέσεις που ακούγονται ο κ. Ταγαράς είπε χαρακτηριστικά ότι θέλει να πιστεύει ότι θα επικρατήσουν ψύχραιμες και υπεύθυνες δυνάμεις. Είναι πολύ ευχάριστα και πολύ όμορφα για να είναι αληθινά αυτά που ακούγονται. Ο ίδιος είπε ότι βρέθηκε στη μέση μιας διαδρομής και ήταν σε δίλημμα αν θα έπρεπε να ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή, αλλά από τη στιγμή που η χώρα βίωνε μια κρίση και μια χρεοκοπία έπρεπε να τη διαχειριστεί τα κοινά με επίγνωση ότι η απόφαση επηρεάζει μια χώρα και μια κοινωνία. Σήμερα είμαστε στο τελευταίο βήμα. Όλες οι δυσκολίες που περνάει ο λαός μας είναι αποτέλεσμα χρεοκοπίας και κρίσης. Δεν μπορείς να τα παίξεις όλα κορόνα γράμματα γιατί το τίμημα δεν είναι μόνο για τον εαυτό σου αλλά για μια κοινωνία που έχει κάνει τόσες θυσίες.

Αυτό που έχει σημασία την επόμενη μέρα είναι να υπάρξει εθνική ενότητα και συνεννόηση. Η συνεργασία θα πρέπει να είναι το μείζων θέμα. Έτσι η Νέα Δημοκρατία αν χρειαστεί θα πρέπει να σταθεί δίπλα όπως όφειλε να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και να σταθεί δίπλα στον κόσμο που έκανε τόσες θυσίες.

Σε ότι αφορά τις επενδύσεις (όπως αυτές στο Ελληνικό) που ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να επαναδιαπραγματευτεί κάνοντας λόγο για ξεπούλημα ο κ. Ταγαράς απάντησε ότι είναι ωραίο να ακούγονται ως κατηγορίες αλλά στην πράξη ο κόσμος πεινάει και χρειάζεται θέσεις εργασίας, δεν πρέπει λοιπόν να ξαναγυρίσουμε πίσω αλλά να φέρουμε και άλλους επενδυτές για να επιτευχθεί ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο κ. Ταγαράς τοποθετήθηκε πάνω σε θέματα που άπτονταν των αρμοδιοτήτων του ως Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ, όπου είπε ότι απλοποιήθηκαν κατά πολύ οι διαδικασίες σε χωροταξικά ζητήματα και ο επενδυτής πλέον ξεφεύγει από τη γραφειοκρατία που παρέτεινε το χρόνο σε 30 έτη από 5 που είναι σήμερα.

Τέλος ο κ. Ταγαράς αναφέρθηκε στις ιδιωτικές δασικές εκτάσεις που με διάταξη που ήρθε ύστερα από δικές του προσπάθειες αξιοποιούνται τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και αποκτούν άλλη τουριστική υπόσταση. Μέχρι τώρα επιτρέπονταν απλές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις ενώ σήμερα με τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα δίνεται η πρόσθετη δυνατότητα να αντλήσει κάποιος χρήματα πριν ξεκινήσει να κατασκευάσει την επένδυση. Τέτοιες μονάδες υπάρχουν στην Κορινθία και πλησιάζει η ώρα να αρχίσουν να υλοποιούνται δίνοντας την ανάπτυξη που όλοι περιμένουν και νέες θέσεις εργασίας.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=yVC24iQGg-U]

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το