Δεν θα τη βγάλουμε μόνο με τη σπιτική λεμονάδα όλο το καλοκαίρι. Υπάρχουν ωραία δροσερά και παρθένα κοκτέιλς που μια κανάτα τους στο ψυγείο θα μας κάνει περήφανες κάθε φορά που τα σερβίρουμε ή τα απολαμβάνουμε οι ίδιες. Η σαγκρία χωρίς αλκοόλ για μένα είναι πιό νόστιμη κι από την ακνονική και πολύ εύκολη να την κάνουμε.
Για οχτώ μερίδες θα χρειαστούμε:
- 2 φλιτζάνια βραστό νερό
- 2 φακελάκια μαύρο τσάι
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 2 κσ ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια χυμό ροδιού
- 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1 πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 λάιμ, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
- και ανθρακούχο νερό
- Πάμε να τη φτιάξουμε ως εξής:
Ρίξτε σε βραστό νερό τα φακελάκια του τσαγιού και την κανέλα και αφήστε τα για 5 λεπτά. Βγάλτε μετά τα φακελάκια και βάλτε τη ζάχαρη και ανακατέψτε τη να διαλυθεί.
Σε ένα μεγάλο κανάτι ρίξτε το τσάι, την κανέλλα, το χυμό από ρόδι, το χυμό πορτοκαλιού, το πορτοκάλι,το λεμόνι, το λάιμ, και το μήλο. Το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα και κατά προτίμηση από τη μια μέρα στην άλλη.
Λίγο πριν σερβίρετε, συμπληρώνεται με ανθρακούχο νερό. Σερβίρουμε σε ποτήρια με πάγο.
Στην υγειά μας!