Τραγικό! Αν και το 1982 σαν σήμερα 25 Ιουλίου ο Γιάσερ Αραφάτ υπέγραψε διακήρυξη, αποδεχόμενος το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ σήμερα κάθε μια ώρα, ένα παιδί σκοτώνεται στη Γάζα.
Τραγικό! Αν και το 1982 σαν σήμερα 25 Ιουλίου ο Γιάσερ Αραφάτ υπέγραψε διακήρυξη, αποδεχόμενος το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ σήμερα κάθε μια ώρα, ένα παιδί σκοτώνεται στη Γάζα.
Όπως διαβάζουμε στο makeleio.gr συνολικά 166 έχασαν τη ζωή τους και 4.519 τραυματίστηκαν, από τις 7 Ιουλίου, όταν άρχισε η ανελέητη ισραηλινή επίθεση. Για την ακρίβεια, είναι ΜΟΝΟ 166 παιδιά, καθώς, σύμφωνα με τον Ρον Ντέρμερ “οι Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν επιδείξει απίστευτη αυτοσυγκράτηση”! Γι’ αυτό και “δικαιούνται το Νόμπελ Ειρήνης”.
Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ πούλησε… τρέλα, τονίζοντας ότι η χώρα του έχει το δικαίωμα να αμύνεται απένταντι στις επιθέσεις.
Παραλληλίζοντας τις ρουκέτες, που εκτοξεύει η Χαμάς στο Ισραήλ, με τους γερμανικούς βομβαρδισμούς στο Λονδίνο, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ντέρμερ τα έβαλε με όσους “κατηγορούν αδιάντροπα το Ισραήλ για γενοκτονία και μας βάζουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για εγκλήματα πολέμου”, κατά την ομιλία του σε μια εκδήλωση της οργάνωσης Ενωμένοι Χριστιανοί για το Ισραήλ.
“Η αλήθεια είναι ότι οι δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ θα έπρεπε να πάρουν το Νόμπελ Ειρήνης, επειδή μάχονται με απίστευτη αυτοσυγκράτηση”. Αυτοσυγράτηση; Υπάρχει στον πόλεμο αυτοσυγκράτηση;
“Ένας πύραυλος μπορεί να εκραγεί σε λάθος σημείο, μπορεί να κάνουμε λάθος στον τομέα των πληροφοριών, όμως ποτέ δεν βάζουμε εν γνώσει μας τους πολίτες στο στόχαστρο”, είπε στους δημοσιογράφους.
Συνεπώς, από ΛΑΘΟΣ έχουν σκοτωθεί 660 άνθρωποι, από ΛΑΘΟΣ έχασαν τη ζωή τους 166 παιδιά -περισσότερα από τους νεκρούς Παλαιστίνιους στρατιώτες- όλα αυτά από ΛΑΘΟΣ!
Με βάση τη διαθήκη του Άλφρεντ Νόμπελ, λοιπόν, το Βραβείο για την Ειρήνη, που… δικαιούται το Ισραήλ πρέπει να δίνεται “στο πρόσωπο που είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην αδελφοποίηση των εθνών, στην κατάργηση ή τη μείωση των στρατιωτικών δυνάμεων και στη διεξαγωγή και προώθηση ειρηνευτικών διαδικασιών”.
Και αυτό το βραβείο, έχει το θράσος να λέει το Ισραήλ ότι το δικαιούται!…
Το κείμενο αυτό ίσως να μην ήταν το ίδιο πειστικό όσο οι φρικτές φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και απεικονίζουν πολύ πιο λακωνικά τη φρίκη του πόνου, παρότι ασχολούμεαστε με το θέμα επιλέξαμε να μη δημοσιοποιήσουμε τις φωτογραφίες επειδή πραγματικά μπρούν να χαραχθούν πολύ έντονα στη μνήμη σας.
…και δεν εχει σημασια η καταγωγή …καμία χώρα σήμερα δε δικαιούται ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ , απλώς δεν έχουν τις ίδιες οικονομικές δυνατότητες …