18/10/2024

67ο Φεστιβάλ Καννών: Πρεμιέρα για την ταινία για τον Στρος Καν με τον Ντεπαρντιέ

0

67ο Φεστιβάλ Καννών: Πρεμιέρα για την ταινία για τον Στρος Καν με τον Ντεπαρντιέ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

67ο Φεστιβάλ Καννών Πρεμιέρα για την ταινία για τον Στρος Καν με τον Ντεπαρντιέ

Στο 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα προβληθεί για πρώτη φορά η πολυαναμενόμενη κταινία «Welcome to New York» με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ στον ρόλο του Ντομινίκ Στρος Καν, εν δράσει στη Νέα Υόρκη, την εποχή που ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ είχε κατηγορηθεί για τον βιασμό της καμαριέρας Ναφισάτου Ντιαλό.

Την σύζυγο του Στρος Καν, υποδύεται η Ζακλίν Μπισέ.

Η αμφιλεγόμενη ταινία του σκηνοθέτη Αμπέλ Φεραρα θα προβληθεί στις Κάννες, αλλά δεν θα ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα. Αντ’αυτού θα προβληθεί το βράδυ του Σαββάτου στα πλαίσια ιδιωτικής προβολής.

Η δίωρη ταινία αφηγείται την πτώση ενός Γάλλου πολιτικού, ονόματι Ντεβερό που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού μιας καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Οι θεατές σίγουρα δεν θα δυσκολευτούν να κάνουν τους συσχετισμούς με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ και κάποτε επίδοξο πρόεδρο της Γαλλίας που το 2011 κατηγορήθηκε για τον βιασμό της καμαριέρας Ναφισάτου Ντιαλό, στο Sofitel της Νέας Υόρκης, γεγονός που οδήγησε στην παραίτησή του από την κεφαλή του Ταμείου, όπου και τον διαδέχθηκε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η ταινία θα προβληθεί σε χώρες εκτός Γαλλίας, ενώ στην Γαλλία θα είναι διαθέσιμη- τουλάχιστον αρχικά- σε ιστοσελίδες, επί πληρωμή.

Πηγή: imerisia.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *