Σε ποιες άλλες περιπτώσεις όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί;….
Για να αφαιρεθεί λεκές από μελάνι:
Είτε από στυλό είτε από εκτυπωτή, αυτοί οι λεκέδες δύσκολα εξαφανίζονται. Εκτός κι αν βάλετε επάνω του λίγο γάλα πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο. Τα ένζυμα που περιέχονται στο γάλα διαλύουν το μελάνι, χωρίς να καταστρέφουν το υλικό.
Για να γυαλίσετε ασημικά:
Εάν ψάχνετε έναν μη τοξικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο για να γυαλίσετε τα ασημικά σας, δεν έχετε παρά να… ανοίξετε το ψυγείο! Βάλτε σε ένα ποτήρι γάλα μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και… περάστε τα ασημικά σας. Αφήστε να περάσει μια νύχτα και την επόμενη μέρα θα είναι σαν καινούρια.
Μαλακτικό μαλλιών:
Το γάλα αποτελείται από πολλές πρωτεΐνες και φυσικά ένζυμα κάνοντάς το ένα πολύ καλό μαλακτικό για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας. Αφού λουστείτε ρίξτε το 1/8 της κούπας στα μαλλιά σας και αφαιρέστε με νερό.
Για να γυαλίσετε δερμάτινα είδη:
Ό,τι ισχύει για τα μαλλιά, ισχύει και για το δέρμα. Τα ένζυμα, οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά του γάλακτος μπορούν να αποκαταστήσουν τη γυαλάδα του. Βρέξτε ένα πανί με αρκετό γάλα και τρίψτε ελαφρά την επιφάνεια που σας ενδιαφέρει.
Για να «γεμίσετε» τις ρωγμές στις πορσελάνες:
Αν έχετε παρατηρήσει ρωγμές στην αγαπημένη σας κινέζικη πορσελάνη… τη λύση θα τη βρείτε στο γάλα. Το γάλα περιέχει καζεΐνη, μια πρωτεΐνη που αποτελεί δομικό στοιχείο σε… κολλητικά υλικά. Απλά τοποθετήστε την πορσελάνη σε μια κατσαρόλα με γάλα και ζεστάνετέ το. Μετά σβήστε το μάτι και αφήστε το σκεύος να απορροφήσει το γάλα. Αν μπορείτε αφήστε όλη τη νύχτα.