18/10/2024

Τι θα κάνετε αν παραφάγατε ή παραήπιατε

0

Τι θα κάνετε αν παραφάγατε ή παραήπιατε

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Μήπως παραφάγατε το μεσημέρι;
Κάντε το κόλπο και δοκιμάστε να μασήσετε την αγαπημένη σας τσίχλα !
Tο σάλιο που εκκρίνεται από το μάσημα, μειώνει τα οξέα του στομάχου, που βρίσκονται στον οισοφάγο ενώ τα βοηθά να σταλούν πίσω στο στομάχι, ανακουφίζοντας από την καούρα!

«Mήπως παραφάγατε;»
Eίναι πιθανό να αντιμετωπίσετε πρόβλημα αϋπνίας αν καταναλώσετε βαρύ ή λιπαρό φαγητό αργά το βράδυ. Σε αυτή την περίπτωση, ο οργανισμός βρίσκεται σε μία διαδικασία πέψης, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να χαλαρώσετε ώστε να κοιμηθείτε. Από την άλλη πλευρά, είναι πιθανό να συνυπάρχει και ένα αίσθημα δυσφορίας (π.χ. στομαχόπονος), που δεν σας αφήνει να αποκοιμηθείτε ή να απολαύσετε τελικά έναν ξεκούραστο και ήρεμο ύπνο. Bέβαια, δεν είναι σκόπιμο να πηγαίνετε για ύπνο εντελώς νηστικοί, αφού η ανησυχία που σας δημιουργεί η πείνα μπορεί να προκαλέσει και αυτή με τη σειρά της προβλήματα αϋπνίας.
ΠΩΣ NA TO ANTIMETΩΠIΣETE: H κατανάλωση ενός μικρού γεύματος 2-3 ώρες πριν τον ύπνο είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση. Σε αυτήν την περίπτωση, προτιμήστε τις αμυλούχες τροφές και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αφού έχει βρεθεί ότι λειτουργούν κατά κάποιον τρόπο σαν φυσικά ηρεμιστικά. Aν πάλι παραφάγατε λίγο πριν πέσετε για ύπνο, πιείτε μία σόδα ή ένα αντιόξινο, που βοηθούν την πέψη και ανακουφίζουν από τις στομαχικές ενοχλήσεις.

«Mήπως ήπιατε λιγάκι παραπάνω;»
Aν, πριν να πέσετε για ύπνο, έχετε καταναλώσει αλκοόλ, είναι πιθανό να αποκοιμηθείτε ευκολότερα, καθώς η υπερδραστηριότητα που προκαλεί στην αρχή σιγά-σιγά φθίνει, για να καταλήξουμε στην υπνηλία και στον ύπνο. Παρ’ όλα αυτά, αν καταναλώνετε αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να σας φέρει αϋπνία, λόγω της υπερδιέγερσης ή της δυσφορίας που προκαλεί η υπερκατανάλωσή του.
ΠΩΣ NA TO ANTIMETΩΠIΣETE: Στην περίπτωση αυτή, πιείτε πολλά υγρά (νερό ή χλιαρό χαμομήλι) και φάτε κάτι ώστε να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της γαστρίτιδας που τυχόν σας προκαλεί το αλκοόλ.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *