Το 1ο Συνέδριο “50 Χρόνια Μεταπολίτευση” ανέδειξε κρίσιμα ζητήματα για τη Δημοκρατία, την οικονομία και την κοινωνική συνοχή.
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
ΔΤ. Ολοκληρώθηκε το 1ο Διήμερο Συνέδριο “50 Χρόνια Μεταπολίτευση”
22-23 Νοεμβρίου 2024 | Επιμελητήριο Κορινθίας
Το Επιμελητήριο Κορινθίας είχε την τιμή να φιλοξενήσει το 1ο Διήμερο Συνέδριο του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα “50 Χρόνια Μεταπολίτευση”, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2024.
Το συνέδριο αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για συζήτηση και προβληματισμό σχετικά με τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις που σημάδεψαν τη σύγχρονη Ελλάδα.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, πρόσωπα της πολιτικής σκηνής και δημοσιογράφοι, οι οποίοι πλαισίωσαν τις έξι θεματικές ενότητες του συνεδρίου:
– Η σημασία των γεγονότων του Πολυτεχνείου στη Μεταπολίτευση.
– Η Μεταπολίτευση και η εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ο ρόλος του Συντάγματος.
– Οικονομική πολιτική και ανάπτυξη μετά τη Μεταπολίτευση.
– Εξωτερική πολιτική και διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας.
– Η εξέλιξη των πολιτικών κομμάτων και του πολιτικού συστήματος.
– Η κοινωνική διάσταση της Μεταπολίτευσης: κοινωνικές αλλαγές και ανθρώπινα δικαιώματα.
Κατά την έναρξη του συνεδρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Λουζιώτης, απηύθυνε θερμό χαιρετισμό, τονίζοντας τη σημασία της Μεταπολίτευσης ως θεμέλιο της Δημοκρατίας και της οικονομικής ανάπτυξης. Ο κ. Λουζιώτης εξήρε την πρωτοβουλία των φοιτητών, σημειώνοντας πως η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων ενισχύει τον δημόσιο διάλογο και προάγει τη γνώση.
Οι διακεκριμένοι ομιλητές του συνεδρίου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτη Λουζιώτη, συζητώντας για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που έχει η χώρα μας μπροστά της. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:
• Γρηγόρης Λαμπράκης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Γρηγόρη Λαμπράκη.
• Σπύρος Χαλβατζής, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ).
• ΕύηΤζανετή, αγωνίστρια του Πολυτεχνείου και αρχιτέκτων ΕΜΠ.
Οι ομιλητές και οι συμμετέχοντες του συνεδρίου ανέδειξαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη Δημοκρατία, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. «Είναι χαρά μας που το Επιμελητήριο Κορινθίας φιλοξένησε αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία. Τα 50 χρόνια Μεταπολίτευσης αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία να αναλογιστούμε το παρελθόν και να σχεδιάσουμε το μέλλον της χώρας μας.» δήλωσε ο Προέδρος του επιμελητήριου κος Λουζιώτης.
Το Επιμελητήριο Κορινθίας δεσμεύεται να συνεχίσει να υποστηρίζει εκδηλώσεις που προάγουν τον δημόσιο διάλογο και ενισχύουν την κοινωνική και πολιτική συνειδητοποίηση.