28/10/2024

28η Οκτωβρίου 2024 ατο Λουτράκι: Ημέρα Υπερηφάνειας για την Ελλάδα και τους Έλληνες

0

28η Οκτωβρίου 2024 ατο Λουτράκι: Ημέρα Υπερηφάνειας για την Ελλάδα και τους Έλληνες

Σήμερα, 28η Οκτωβρίου 2024, η Ελλάδα γιόρτασε την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, 84 χρόνια μετά από το ηρωικό «ΟΧΙ» που αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία του έθνους. Αυτή η ημέρα δεν είναι απλώς μια επέτειος· είναι μια υπενθύμιση της ενότητας, της θυσίας και της ακλόνητης αφοσίωσης του ελληνικού λαού στις αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Η φετινή επέτειος τιμήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στο Λουτράκι, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση με την παρουσία των τοπικών αρχών, των κατοίκων, και πλήθους επισκεπτών. Οι σημαίες κυμάτιζαν περήφανα, και τα πρόσωπα όσων παρευρέθηκαν έλαμπαν από συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια. Οι μαθητές παρήλασαν με τιμή, θυμίζοντάς μας ότι οι θυσίες των προγόνων μας δεν πήγαν χαμένες.

Σε μια εποχή που τα εθνικά ιδανικά συχνά δοκιμάζονται, η 28η Οκτωβρίου μας καλεί να αναλογιστούμε το χρέος μας: την ενότητα και την αφοσίωση στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Αυτές οι αξίες δεν είναι απλώς λέξεις· είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ταυτότητάς μας ως Έλληνες, και η αιτία που η χώρα μας στάθηκε στο ύψος της ιστορίας.

Αυτή η ημέρα τιμά όχι μόνο εκείνους που έπεσαν μαχόμενοι το 1940, αλλά και όσους συνεχίζουν να κρατούν ζωντανό το όραμα μιας Ελλάδας ελεύθερης και δημοκρατικής. Με το βλέμμα στραμμένο στις θυσίες του παρελθόντος και με πίστη στις δυνατότητες του μέλλοντος, η Ελλάδα γιορτάζει και ανανεώνει την προσήλωσή της στα ιδανικά που τη χαρακτηρίζουν.

Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Έλληνες! Ας συνεχίσουμε ενωμένοι να τιμούμε το παρελθόν και να διαμορφώνουμε το μέλλον, με πυξίδα μας τις αξίες που έκαναν το έθνος μας ανθεκτικό και δυνατό.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *