26/10/2024

Μελ Γκίμπσον: «Το IQ της Καμάλα είναι όσο και ενός παλουκιού»

0

Ο Μελ Γκίμπσον δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Τραμπ, επικρίνοντας την Καμάλα Χάρις. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αμφίρροπη μάχη στις κρίσιμες πολιτείες για τις εκλογές του 2024.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ο γνωστός ηθοποιός Μελ Γκίμπσον ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να υποστηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, σε ερώτηση που του τέθηκε από δημοσιογράφο του ΤΜΖ. Ειδικότερα, ο Γκίμπσον απέρριψε την υποψηφιότητα της Καμάλα Χάρις, κατηγορώντας την για το “απαράδεκτο ιστορικό” της. Όταν ρωτήθηκε για την πρόθεσή του, απάντησε: «Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή πρόβλεψη. Η Καμάλα έχει ένα φρικτό ιστορικό, χωρίς ουσιαστικές πολιτικές προτάσεις, και το IQ της είναι όσο και ενός παλουκιού».

Πτώση στα ποσοστά των Δημοκρατικών

Δύο μήνες μετά την ανάληψη του χρίσματος των Δημοκρατικών από την Καμάλα Χάρις, η αρχική στήριξή της από το κοινό φαίνεται να μειώνεται δραστικά. Σύμφωνα με ανάλυση του BBC, παρά την αρχική άνοδο στις δημοσκοπήσεις, η Χάρις προσελκύει κυρίως τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους των Δημοκρατικών, οι οποίοι εξέφραζαν ανησυχίες για την ικανότητα του 81χρονου Τζο Μπάιντεν να διεκδικήσει ξανά την προεδρία. Ωστόσο, η Χάρις δεν κατάφερε να προσελκύσει νέες ομάδες ψηφοφόρων.

 

Καθώς οι εκλογές πλησιάζουν, η Χάρις αντιμετωπίζει την πρόκληση να διευρύνει τη βάση της, προσεγγίζοντας ανεξάρτητους και αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Ωστόσο, οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κούρσα παραμένει αμφίρροπη, με τον Τραμπ να κερδίζει έδαφος σε βασικές «μπλε» πολιτείες, όπως το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν και η Πενσυλβάνια. Παράλληλα, ο Τραμπ φαίνεται να ηγείται στις προτιμήσεις των μαύρων και των Λατίνων ψηφοφόρων.

Η Χάρις προσπάθησε αρχικά να υιοθετήσει ένα μήνυμα «χαράς και ελπίδας», αλλά με την πτώση των ποσοστών της, έχει προχωρήσει σε πιο επιθετική ρητορική, χαρακτηρίζοντας τον Τραμπ «φασίστα» και «ασταθή». Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι, ενώ η Χάρις ενδέχεται να κερδίσει τη λαϊκή ψήφο, αυτό δεν είναι αρκετό για την επικράτησή της στο εκλεκτορικό σώμα.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση των New York Times/Siena College, οι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν αμφότεροι το 48% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, δείχνοντας πως η κούρσα είναι απολύτως αμφίρροπη. Αν και εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει, το αποτέλεσμα δεν είναι ευνοϊκό για την Χάρις, με βάση την ανάλυση των New York Times. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου οργανισμού στις αρχές Οκτωβρίου, η Χάρις είχε ένα μικρό προβάδισμα 49% έναντι 46%.

Οι προεδρικές εκλογές αναμένεται να κριθούν σε επτά βασικές πολιτείες-πεδία μάχης, όπου οι δύο υποψήφιοι έχουν εστιάσει την προεκλογική τους εκστρατεία και τους οικονομικούς τους πόρους. Στις πολιτείες αυτές – Αριζόνα, Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Νεβάδα, Βόρεια Καρολίνα, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν – οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η αναμέτρηση είναι οριακή.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *