26/10/2024

Κορυφαία Αγορήτρια στον Κόσμο η Χρυσή Βορλόου της Νομικής Αθηνών στο Δίκαιο του Διαστήματος

0

Η Χρυσή Βορλόου της Νομικής Αθηνών αναδείχθηκε καλύτερη αγορήτρια παγκοσμίως στον διαγωνισμό Manfred Lachs για το Δίκαιο του Διαστήματος, κατακτώντας τη δεύτερη θέση.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Η φοιτήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών, Χρυσή Βορλόου, αναδείχθηκε ως η καλύτερη Αγορήτρια στον κόσμο στο Δίκαιο του Διαστήματος, σημειώνοντας μια σημαντική επιτυχία στον Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης στο Δίκαιο του Διαστήματος “Manfred Lachs”. Η ομάδα της Νομικής Αθηνών εκπροσώπησε την Ευρώπη στους παγκόσμιους τελικούς του διαγωνισμού, οι οποίοι διεξήχθησαν στο Μιλάνο από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο του 75ου Διεθνούς Αστροναυτικού Συνεδρίου (75th International Astronautical Congress, IAC). Παρά τις δύσκολες αναμετρήσεις, η ομάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως, ενώ η Χρυσή Βορλόου διακρίθηκε ως World Best Oralist.

Στον Ευρωπαϊκό Γύρο του Διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη μεταξύ 8 και 12 Απριλίου 2024, η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών κατέλαβε την πρώτη θέση, κατακτώντας παράλληλα όλα τα βραβεία της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου για τα καλύτερα γραπτά υπομνήματα και του βραβείου καλύτερου αγορητή, που απονεμήθηκε επίσης στη Χρυσή Βορλόου. Ήταν η πρώτη φορά που μια ομάδα συγκέντρωσε όλα τα βραβεία σε αυτόν τον διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός “Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition” διοργανώνεται κάθε χρόνο από το International Institute of Space Law, με το European Centre of Space Law (ECSL) να αναλαμβάνει τον ευρωπαϊκό συντονισμό. Η φετινή υπόθεση αφορούσε ζητήματα όπως η προστασία του «σκοτεινού και ήσυχου» ουρανού, η ελευθερία επιστημονικής έρευνας στο διάστημα και οι συγκρούσεις διαστημικών αντικειμένων. Κάθε χρόνο, συμμετέχουν πάνω από 70 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

Η φετινή επιτυχία αποτελεί συνέχεια μιας εντυπωσιακής πορείας της Νομικής Σχολής Αθηνών στον διαγωνισμό από την πρώτη της συμμετοχή το 2011. Η ομάδα της σχολής απαρτιζόταν από τους Χρυσή Βορλόου, Ευάγγελο Γαζή και Ρεγγίνα Κουρτίδη, υπό την καθοδήγηση του Αναπληρωτή Καθηγητή Γεωργίου Κυριακόπουλου και με τη συμβολή του ασκούμενου δικηγόρου Γιώργου Χατζηχαραλάμπους και της φοιτήτριας Βέρας Παλιαλέξη, μέλη της ομάδας του 2022.

Η νέα αυτή διάκριση υπογραμμίζει τη δυναμική και την υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης που προσφέρει η Νομική Σχολή Αθηνών, επιβεβαιώνοντας τις ικανότητες και την αφοσίωση των Ελλήνων φοιτητών στην ακαδημαϊκή έρευνα και γνώση, καθώς και την ηγετική θέση της σχολής σε διεθνές επίπεδο.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *