18/10/2024

Άνοιξε Μερικώς το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο: Η Μεγαλύτερη Συλλογή Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων στον Κόσμο

0

Screenshot

Το πολυαναμενόμενο μουσείο στο Κάιρο άνοιξε μερικώς για το κοινό, φιλοξενώντας τη μεγαλύτερη συλλογή αιγυπτιακών αρχαιοτήτων παγκοσμίως. Η κατασκευή του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου διήρκησε περισσότερες από δύο δεκαετίες, καλύπτοντας έκταση 120 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με το BBC, το μουσείο βρίσκεται κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας και θα περιλαμβάνει πάνω από 100.000 εκθέματα, συμπεριλαμβανομένων των θησαυρών από τον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών.

Αν και η συλλογή του Τουταγχαμών δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί, οι επισκέπτες μπορούν ήδη να απολαύσουν εκθέματα που κυμαίνονται από φαραωνικά αγάλματα μέχρι σαρκοφάγους και μουμιοποιημένα σώματα.

Η έναρξη του μουσείου είχε αρχικά προγραμματιστεί για το 2012, ωστόσο η υλοποίηση καθυστέρησε λόγω του υψηλού κόστους, των πολιτικών αναταραχών και αργότερα της πανδημίας. Μέχρι σήμερα, το έργο έχει στοιχίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Το μερικό άνοιγμα λειτουργεί ως δοκιμαστικό, μετά τα περσινά εγκαίνια της κύριας αίθουσας και της εντυπωσιακής σκάλας. Ωστόσο, η ακριβής ημερομηνία για την πλήρη λειτουργία του μουσείου δεν έχει ακόμη οριστεί.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Get a look inside the $1 billion Grand Egyptian Museum in Cairo
mouseio-aigyptos12
mouseio-aigyptos11
mouseio-aigyptos10
mouseio-aigyptos9
mouseio-aigyptos8
mouseio-aigyptos7
mouseio-aigyptos6
mouseio-aigyptos5
mouseio-aigyptos4
mouseio-aigyptos3
mouseio-aigyptos2
mouseio-aigyptos1
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *