16/10/2024

12 φοινικόδεντρα φύτεψε το Τμήμα Πρασίνου στην περιοχή Καταρράκτες Λουτρακίου

0

12 νέα φοινικόδεντρα φύτεψε το Τμήμα Πρασίνου στην περιοχή Καταρράκτες Λουτρακίου

Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της αρχιτεκτονικής του τοπίου, το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, υπό την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Αθανάσιου Μουζάκη, ολοκλήρωσε το πρωί της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου, τη δράση φύτευσης δώδεκα (12) φοινικόδεντρων της ποικιλίας Washingtonia, στην περιοχή Καταρράκτες Λουτρακίου.

Στόχος της δράσης ήταν η αντικατάσταση των παλαιών φοινικόδεντρων, τα οποία είχαν πληγεί από το κόκκινο σκαθάρι (ρυγχοφόρο), με αποτέλεσμα τη φθορά και σε κάποιες περιπτώσεις, την ολοκληρωτική καταστροφή τους. Η επιλογή της ποικιλίας Washingtonia έγινε με κριτήριο την ανθεκτικότητά της σε συνθήκες ισχυρών ανέμων, καθιστώντας την ιδανική για παραθαλάσσιες φυτεύσεις.

Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη επενδύει σε δράσεις που ενισχύουν τη βιωσιμότητα του πρασίνου όπως η εφαρμογή νέων, μη επεμβατικών τεχνολογιών φυτοπροστασίας που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του κόκκινου σκαθαριού και διασφαλίζουν τη μακροχρόνια διατήρηση των φοινικοειδών.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *