04/10/2024

Πέθανε γνωστός Πελοποννήσιος επιχειρηματίας σε ηλικία 44 ετών

0

Ο Χρήστος Παπαδημητρίου, γνωστός επιχειρηματίας από την Καλαμάτα, απεβίωσε σε ηλικία 44 ετών, αφήνοντας σημαντική κληρονομιά στον χώρο της βιομηχανίας τροφίμων. Ως τρίτη γενιά στην εταιρεία «Παπαδημητρίου Χ.Κ. Α.Β.Ε.Τ.», που παράγει τα γνωστά προϊόντα «Kalamata Papadimitriou», συνέβαλε στην ανάπτυξη και εξωστρέφεια της επιχείρησης, ειδικά στους τομείς του ελαιολάδου, του βαλσαμικού, και της μουστάρδας, εισάγοντας καινοτόμες ιδέες που άλλαξαν την πορεία της εταιρείας.

Ο εκλιπών ήταν σύζυγος της Σεβαστής Σκούλικα και πατέρας δύο παιδιών, του Κωνσταντίνου και του Νικόλα. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 11 το πρωί, στον Ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα, σύμφωνα με την eleftheriaonline.gr.

Η ιστορία της οικογενειακής επιχείρησης ξεκινά το 1939, όταν ο ιδρυτής Χρίστος Παπαδημητρίου ξεκίνησε με την εξαγωγή τοπικών προϊόντων της Καλαμάτας, όπως αποξηραμένα σύκα, ελιές και ελαιόλαδο. Στα επόμενα χρόνια, ο Κώστας Παπαδημητρίου, οινολόγος με σπουδές στη Γαλλία, εξέλιξε την εταιρεία παράγοντας το πρώτο ελληνικό βαλσαμικό ξίδι από κορινθιακή σταφίδα.

Το 2004, την ηγεσία ανέλαβε ο Χρήστος Παπαδημητρίου, ο οποίος οδήγησε την επιχείρηση σε νέες επιτυχίες, με τη δημιουργία προϊόντων βασισμένων στο βαλσαμικό ξίδι, όπως οι κρέμες βαλσαμικού και οι μεσογειακές μουστάρδες. Με έμφαση στην ελληνική ταυτότητα και την ποιότητα των τοπικών υλικών, όπως το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, το μέλι και τα φρούτα της Μεσσηνίας, οδήγησε την εταιρεία να γίνει το 2013 το πρώτο μέλος της Endeavor στον τομέα των τροφίμων από την Ελλάδα.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *