19/09/2024

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει σήμερα, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δημοσιεύει στο TikTok βίντεο με τις 10 αλλαγές

0

Screenshot

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει σήμερα, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δημοσιεύει στο TikTok ένα βίντεο, στο οποίο παρουσιάζει τις δέκα κύριες μεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση στον τομέα της εκπαίδευσης. Σε ένα βίντεο με χιουμοριστική διάθεση, απευθύνεται στους μαθητές που επιστρέφουν στα σχολεία, αναφέροντας ότι θα παρατηρήσουν αυτές τις αλλαγές πριν από την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου GTA 6.

Η πρώτη αλλαγή που σημειώνει είναι η ενίσχυση του εκπαιδευτικού δυναμικού, καθώς φέτος προστίθενται 10.000 νέοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, ενώ 20.000 αναπληρωτές θα καλύψουν ανάγκες σε παράλληλη στήριξη.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά τη δημιουργία αυτόνομων τάξεων στις απομακρυσμένες περιοχές, όπου μικρά νησιά αποκτούν σχολεία με φυσική παρουσία εκπαιδευτικών για τα βασικά μαθήματα.

Η τρίτη μεταρρύθμιση αφορά την εγκατάσταση 40.000 διαδραστικών πινάκων στις τάξεις από την Πέμπτη Δημοτικού μέχρι και την Τρίτη Λυκείου, μέχρι το τέλος του 2024.

Τέταρτη αλλαγή είναι η εφαρμογή eparents, μέσω της οποίας οι γονείς θα μπορούν να παρακολουθούν βαθμούς και απουσίες των παιδιών τους. «Συγγνώμη παιδιά», σχολιάζει ο πρωθυπουργός.

Η πέμπτη αλλαγή περιλαμβάνει έναν νέο κανονισμό λειτουργίας των σχολείων, που απαιτεί από τους γονείς να καλύπτουν τα έξοδα αποκατάστασης τυχόν ζημιών που προκαλούν οι μαθητές.

Έκτη αλλαγή είναι η έναρξη δράσεων για την ενδοσχολική βία, το περιβάλλον, τον αθλητισμό και την ψυχική υγεία, στο πλαίσιο του ενεργού πολίτη.

Στην έβδομη αλλαγή, εισάγεται το ψηφιακό φροντιστήριο για 120.000 μαθητές της Τρίτης Λυκείου, ενώ η όγδοη αφορά την ατομική συμβουλευτική για τον επαγγελματικό προσανατολισμό στους μαθητές της Α’ Λυκείου.

Η ένατη αλλαγή επικεντρώνεται στην ενίσχυση της πληροφορικής και την επικαιροποίηση του περιεχομένου των σχολικών βιβλίων στο Γυμνάσιο.

Τέλος, η δέκατη αλλαγή αποτελεί μια πρόκληση για όλους: η χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου θα περιοριστεί, καθώς θα παραμένει στην τσάντα.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *