20/09/2024

Ολυμπιακοι Αγώνες: Συναγερμός για βόμβα στο Παρίσι – Αποκλείστηκε το Stade de France

0

Ένα ύποπτο αντικείμενο ανακαλύφθηκε από την γαλλική αστυνομία στο Stade de France, προκαλώντας συναγερμό. Αναμένεται η άφιξη μιας ειδικής ομάδας πυροτεχνουργών, ενώ μέρος της γύρω περιοχής έχει αποκλειστεί.

Ο κοντινός σιδηροδρομικός σταθμός Porte de Paris έκλεισε επίσης λόγω της απειλής, όπως ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Bild. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι, οι οποίοι ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο, περιλαμβάνουν πολλές αθλητικές διοργανώσεις στην εθνική αρένα της χώρας στο βόρειο Παρίσι.

Μια τεράστια επιχείρηση ασφαλείας είχε ήδη ξεκινήσει πριν από την έναρξη των Αγώνων, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι διοργανωτές έχουν προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων ή διαδηλώσεων, ειδικά μετά τις πρόσφατες ταραχώδεις εκλογές του Ιουλίου στη Γαλλία.

Περίπου 18.000 στρατιώτες και 30.000 αστυνομικοί έχουν αναλάβει την ασφάλεια του παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος στην γαλλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με αξιωματούχο που μίλησε στη βρετανική εφημερίδα The Sun. Ο ταξίαρχος Éric Chasboeuf, δεύτερος διοικητής του στρατού στο Παρίσι, ανέφερε ότι «πρόκειται για μια τεράστια επιχείρηση. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο επίπεδο ασφάλειας στη Γαλλία. Ό,τι κι αν συμβεί, θα είμαστε έτοιμοι».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *