18/10/2024

Με Επιτυχία Ξεκίνησε το Πρόγραμμα «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» στον Δήμο Λουτρακίου

0

Με επιτυχία ξεκίνησε να υλοποιείται στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», το οποίο πραγματοποιείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στόχος του προγράμματος είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Το πρωί του Σαββάτου 13 Ιουλίου, επισκέφθηκαν την κινητή μονάδα ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικού – Οικονομικού κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, η Δρ. Παρασκευή Σούκουλη, Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας, και ο επιστημονικά υπεύθυνος του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας κ. Άγγελος Χρονάς. Η παρουσία τους υπογράμμισε τη σημασία του προγράμματος και την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην εξέταση όλων των γυναικών που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ηλικίας 25-70 ετών, με Τεστ Παπανικολάου. Επίσης, οι γυναίκες ηλικίας από 40 ετών και άνω μπορούν να υποβληθούν επιπροσθέτως σε μαστογραφία. Οι εξετάσεις παρέχονται εντελώς δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια, διασφαλίζοντας έτσι την πρόσβαση όλων των γυναικών στις αναγκαίες ιατρικές υπηρεσίες.

Η ειδική αυτοκίνητη μονάδα, όπου πραγματοποιούνται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται στο Λουτράκι, έναντι του Κέντρου Υγείας, από την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024. Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2744.360138 και 2713.610244 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Το πρόγραμμα «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες γυναίκες να φροντίσουν την υγεία τους με εύκολη και δωρεάν πρόσβαση σε σημαντικές ιατρικές εξετάσεις.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *