26/10/2024

Κόρινθος: Αδειάζουν τους μπλε κάδους στα σκουπίδια! [Video]

0

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος θυμήθηκα ότι δεν σας έχω δείξει ένα εξαιρετικό σύντομο βιντεάκι που τραβήχτηκε στις 9 Μαρτίου στην Κόρινθο και όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας οι περιβόητοι μπλε κάδοι που προορίζονται για τα ανακυκλώσιμα αδειάζονται στο ίδιο απορριμματοφόρο με τα κανονικά σκουπίδια!!!!

Να ξέρετε όλοι εσείς που πηγαίνετε το χαρτάκι σας και το πετάτε στοργικά σε ξεχωριστή τσαντούλα στο σπιτι σας, που ξεπλένετε το πλαστικό μπουκαλάκι με το γάλα μην τυχόν και δεν είναι αρκετά ποιοτικό και καθαρό για να ανακυκλωθεί, εσείς που έχετε μάθει ότι οι χαρτοπετσέτες δεν ανακυκλώνονται και μαλώνετε τους γύρω σας ότι δεν έχουν οικολογική συνείδηση που δεν ξεχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα απο τα κανονικά σκουπίδια, όλοι εσείς λοιπόν να ξέρετε ότι η προσπάθεια σας για ανακύκλωση πάει στα σκουπίδια!

Κοιτάξτε τι χαριτωμένος φαύλος κύκλος προκύπτει: Κανονικά όλοι πιστεύουμε ότι οι μπλε κάδοι αδειάζονται σε ειδικά απορριμματοφόρα που έχουν μόνο ανακυκλώσιμα, αν τύχει όμως η κακιά στιγμή και δούμε μπροστά στα μάτια μας ότι η ανακύκλωση είναι ένα ωραίο παραμυθάκι έρχεται η απάντηση απο ορισμένους σχετικούς με το αντικείμενο ότι εμείς φταίμε που ρίχνουμε και σκουπίδια στους μπλε κάδους, αχρηστεύοντας όλα τα ανακυκλώσιμα.

Αφού λοιπόν οι αρμόδιοι βλέπετε ότι δεν υπάρχει σωτηρία τι μας ζαλίζετε με την ανακύκλωση;  Οι φιλότιμοι προσπαθούν αλλά χωρίς συλλογική οικολογική συνείδηση είναι τελείως άσκοπο. Η γριούλα για να έχει πράσινο λιβάδι αύριο το εγγονάκι της σέρνει το βαρύ της βήμα να ξεπλύνει το κονσερβοκούτι πριν το πετάξει, την ώρα που κάποιος αδιάφορος νεαρός ρίχνει τη σακούλα με τα σκουπίδια στον μπλε κάδο επειδή τον βρήκε ανοιχτό ενώ ο πράσινος απαιτεί μια δύσκολη προσπάθεια να πατήσει το ποδόπληκτρο  για να ανοίξει ο κάδος. Τα πράγματα είναι απλά ή παραδέχεστε ότι η ανακύκλωση απέτυχε ή αυτοί που καρπώνονται τα οφέλη απο τα ανακυκλώσιμα επενδύουν σοβαρά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών της χώρας μας. Σοβαρά όμως με καμπάνιες και με προσωπικά κίνητρα που να ανταμείβουν για το αποτέλεσμα τον καθένα ξεχωριστά και άμεσα.

Όλοι αυτοί που επωφελούνται τουλάχιστον ας μοιραστούν κάτι από τα κέρδη τους για να δώσουν κίνητρο στον απλό κάτοικο να μπει στο πνεύμα της ανακύκλωσης. Α ναι και μην ξανακούσω ότι «ο ρυπαίνων πρέπει να πληρώνει» γιατί δεν εφαρμόζεται δίκαια. Ας υποθέσουμε ότι ανακυκλώνει καποιος προκειμένου να μειωθεί το κόστος των απορριμμάτων, αν όμως αυτά πηγαίνουν στα σκουπίδια δεν φταίει αυτός που ανακυκλώνει όμως τα τέλη αναμένεται να αυξηθούν και για εκείνον.

Πιείτε τον τώρα     τον καφέ σας απο το αηδιαστικό χάρτινο καλαμάκι που διαλύεται κι οραματιστείτε το οικολογικό μας μέλλον.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *